Për 10-vjetorin e ITSHKSH-së promovohet pulla me portretin e Faik Konicës
« Analistët » Hahn në Shkup për tu informuar për dinamikën e reformave
« Ekspertët » Zbardhja e rasteve të dyshimta, të jenë prioritet i kryeprokurorit të ri
Gruevski dhe Zaev sot në gjykatë për rastet "Shuplaka" dhe "Ryshfeti"
Gurabija me limon
GURABI_1.jpg

Përbërësit

1 vezë

2,5 gota miell

175 gr gjalpë

1 gote sheqer pluhur

1 lugë të gjellës lekure limoni

1 lugë të gjellës lëng limoni

1,5 lugë të gjellës mak

1,5 lugë të gjellës vanilje

1 Pluhur pjekje

1/2 gote te çajit kripë

Hapat

1 Në një enë të thellë e derdhni gjalpin dhe e përzieni me mikser pastaj ia shtoni sheqer pluhurin, vezën, lëngun e limonit, lëvorën e limonit dhe makun e përzieni mirë.

2 Vaniljën, pluhur pjekjën ia shtoni glazurës dhe së fundmi miellin.

3 Do ta përfitoni një brumë të butë i cili nuk ngjitet( nëse ngjitet atëher i shtoni miell).

4 Brumin e përgatitur e vendosni në një letër streç dhe e vendosni në frigorifer të qëndroj rreth 1 orë.

5 Pas pritjës së nevojshme brumin e ndajmë në copa të vogla, ia japim formën dhe i rëndisim në tepsi për pjekje në temperaturë 180 gradë celsius për 10-12 minuta.

Ju bëftë mirë!

 

"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."
 12.08.2017, 09:00  | L.E. | 1,736 i lexuar

 

© ZHURNAL.mk

MË TË LEXUAR
Tragjedi në Tetovë: 25-vjeçari i ka dhënë fund jetës duke u hedhur nga çatia e shtëpisë (Foto)
Harrojini dhimbjet e shpinës dhe nyjeve me këtë recetë
Mihrije Braha votoi, po a e dini me çfarë veshje shkoi atje? (Foto)
Gruevski: Do të kthehen të gjitha përmendoret të cilat do të rrënohen ose dislokohen
Bleona e shtrirë në shtrat, por ja kush është pranë saj (Foto)
 


MARKETINGU    |    IMPRESUM    |    KONTAKT    |    ARKIVA

AGJENCIA E LAJMEVE "ZHURNAL"


Shkup, R. Maqedonisë
Fon: 02 3217 815
E-mail: info @ zhurnal.mk

maqedoniakosovashqiperiabotaekonomikronikasportkultureshowbizteknologji
© 2017 ZHURNAL
Të gjitha të drejtat e përmbajtjes në këtë portal janë të rezervuara.
Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit "Zhurnal".
Çdo përdorues publik i përmbajtjes sonë pa autorizimin e posaçëm nga "Zhurnal" rrezikon të ballafaqohet me ligjin.