Butaris: Prefektura e Selanikut nuk zhvillon politikë të jashtme
« Analistët » Në emër të reformave dhe paqes, shtyhet ligji për përdorimin e gjuhëve
« Zekolli për Zhurnal » 22 Nëntori festë unifikuese për shqiptarët
Lika nderon doajenët e arsimit shqip
Tortë e shpejtë
torteee_5.jpg

Përbërësit

700 gr ajkë e tharte (shmant)

500 ml ajkë e embel)hoplla per embelsira ose krem pana)

200 gr sheqer pluhur

400 gr biskota të bluara

250 gr arra të bluara

150 gr biskota cilin do lloj per bazën

 

Hapat

1 Perzijme ajken e embel derisa te behet shkume e forte.

2 Perzijme ajken e tharte me sheqerin pluhur.

3 Tanim perzijme te dyja ajkat se bashku.

4 Ndajme ne dy ene vecmas ne njeren pak me shume krem.

5 Ne enen me me shume krem shtojme biskotat e bluara dhe perzijme.

6 Ne enen tjeter shtojme arrat e bluara dhe perzijme.

7 Ne kallepin 23 cm te cilit I largohet rrethi, lyejme me vaj ose margarin,shtrojme nje shtrese me biskotat nga cilido lloje te cilat I njomim pak ne qumesht.

8 Qesim nga kremi me ajken dhe biskotat dhe rrafshojme mire.

9 Pastaj qesim nga kremi me ajken dhe arrat e bluara dhe rrafshojme.

10 Torten e leme ne frigorifer per disa ore,pastaj largojme rrethin dhe dekorojme sipas deshires me krem pana(shllag) dhe arra te bluara.

 

"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."
 20.08.2017, 10:49  | L.E. | 2,700 i lexuar

 

© ZHURNAL.mk

MË TË LEXUAR
Rrihet deri në vdekje një person në Maqedoni pas një zënke për telefonin celular 
Numërohet një vendvotim në Prizren, ndryshon rezultati
Treni që udhëton vetëm për një vajzë, historia e saj prekëse
Sela ka biseduar me Zaevin, ministria e Shëndetësisë do të mbetet te Aleanca
« E fundit: » PSP zbulon 35 llogari bankare të Nikolla Gruevskit
 

 


Loading...
MARKETINGU    |    IMPRESUM    |    KONTAKT    |    ARKIVA

AGJENCIA E LAJMEVE "ZHURNAL"


Shkup, R. Maqedonisë
Fon: 02 3217 815
E-mail: info @ zhurnal.mk

maqedoniakosovashqiperiabotaekonomikronikasportkultureshowbizteknologji
© 2017 ZHURNAL
Të gjitha të drejtat e përmbajtjes në këtë portal janë të rezervuara.
Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit "Zhurnal".
Çdo përdorues publik i përmbajtjes sonë pa autorizimin e posaçëm nga "Zhurnal" rrezikon të ballafaqohet me ligjin.