« Koment » Politika pa moral s`është art i qeverisjes por është art i mashtrimit
« Demiri për Zhurnal » Kritikat e para nga Brukseli për Qeverinë Zaev janë me vend
« Koment » Gjuha Shqipe pretekst për propagandë politike?!
Kryeministri dhe ministrat nesër për herë të parë do të përgjigjen në pyetjet e deput..
Bërxolla në tigan me patate të fërguara
berxolla.jpg

Përbërësit për 6 persona:

* 6 copë bërxolla

* 1 filxhan kafeje yndyrë

* 2-3 copë qepë mesatare

* 1/2 filxhan çaji miell

* 1 lugë gjelle gjalpë i freskët

* 1.800 kg. patate

* 2 filxhanë kafeje yndyrë për skuqje

* kripë, spec i kuq

 

Gatimi

Priten bërxollat sipas racioneve, rrihen që të rrafshohen mirë e të hollohen pak, u hidhet kripë dhe spec i kuq.

Vihet tigani me yndyrë në zjarr dhe pasi të nxehet kalohen bërxollat në miell dhe skuqen një e nga një në zjarr të fortë nga të dyja anët. Pastaj vendosen në pjatë.

Në yndyrën ku u skuqën bërxollat hidhet qepë e prerë në formë rrethi. Pasi skuqet mirë vihet sipër bërxollave si garniturë, ndërsa mbi të hidhet gjalpë i freskët.

Shërbehet me patate të fërguara. Kur mishi është i madh bërxollat vihen të piqen edhe në furrë, pasi bëhet salca me qepë, miell, domate, verë etj., shtrohen në tavë dhe i hidhet salca sipër. 

 

"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."
 06.09.2017, 11:27  | L.E. | 1,147 i lexuar

 

© ZHURNAL.mk

MË TË LEXUAR
Anëtarësimi i shpejt i Serbisë në BE, "cunami" për Maqedoninë dhe rajonin
Komuna e Çairit me thirrje publike për banorët e saj
Aksidentohet në Austri autobusi me pasagjerë nga Maqedonia, ka të vdekur 
Policia bllokon qendrën e qytetit, Borisov do të arrijë me helikopter
Mbulohen Genta Ismajli dhe Shkurte Gashi, ja si po iu rri shamia (Foto)
 

 


Loading...
MARKETINGU    |    IMPRESUM    |    KONTAKT    |    ARKIVA

AGJENCIA E LAJMEVE "ZHURNAL"


Shkup, R. Maqedonisë
Fon: 02 3217 815
E-mail: info @ zhurnal.mk

maqedoniakosovashqiperiabotaekonomikronikasportkultureshowbizteknologji
© 2017 ZHURNAL
Të gjitha të drejtat e përmbajtjes në këtë portal janë të rezervuara.
Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit "Zhurnal".
Çdo përdorues publik i përmbajtjes sonë pa autorizimin e posaçëm nga "Zhurnal" rrezikon të ballafaqohet me ligjin.