Zhurnal - Agjenci e lajmeve

Zhurnal.mk

Të gjitha të drejtat e përmbajtjes në këtë portal janë të rezervuara

Të gjitha të drejtat e përmbajtjes në këtë portal janë të rezervuara
 
Kushtet për kopjimin e përmbajtjeve nga Zhurnal.mk:
 
Kopjim falas të përmbajtjeve nga Zhurnal.mk jashtë këtyre kushteve është e lejuar vetëm me pajtim të redaksisë së Zhurnal.mk, gjegjësisht me kryeredaktorin e agjencisë.
 
Lejohet kopjimi falas i lajmeve, raporteve dhe shkrimeve tjera nga Zhurnal.mk, vetëm sipas kushteve në vijim:
 
- Lejohet të kopjohet më së shumti 25% nga përmbajtja e tekstit,
 
- Në fund të tesktit të kopjuar, duhet të vendoset një fjali “tekstin e plotë mund ta lexoni këtu”, ndërsa me fjalën “këtu” të ndërlidhet linku i tekstit të plotë origjinal në Zhurnal.mk
 
- Nëse teksti është shkruar nga një autor konkret nga Zhurnal.mk, në tekstin e kopjuar, medoemos duhet të shkruhet dhe emri i autorit.
 
- Titulli i tekstit duhet të fillojë me fjalën “Zhurnal.mk” dhe me shenjën e pikësimit “dy pika” (psh. “Zhurnal.mk”: më kanë lustruar pa asnjë faj”)
 
- Lejohet të kopjohen më së shumti pesë përmbajtje në ditë.
 
Ndalohet kopjimi falas i kolumnave të publikuara nga Zhurnal.mk, përpos nëse është arritur marrëveshje me kryeredaktorin e Zhurnal.mk. Pa marrëveshje të tillë, lejohet që falas të kopjohet vetëm një pjesë e kolumnës, ku:
 
- Pjesa e kolumnës mund të jetë e gjatë më së shumti 10 rreshta nga teksti origjininal i publikuar në Zhurnal.mk
 
- Titulli i pjesës së kopjuar detyrimisht duhet të fillojë me frazën e cila përmban emrin e autorit të kolumnës dhe fjalët “për Zhurnal.mk”, ku do të pasojë shenja e pikësimit, dy pika, (psh. “Bilalli për Zhurnal.mk: Talibanë, indianë dhe mercenarë”).
 
- Në fund të tekstit të kopjuar, duhet të vendoset dhe një fjali: “kolumnën e plotë mund ta lexoni këtu” , ndërsa fjala “këtu” të ndërlidhet me linkun e tekstit origjinal të Zhurnal.mk.
 
Kopjimi i videove dhe fotografive është e lejuar vetëm me marrëveshje me kryeredaktorin e Zhurnal.mk
 
Ai që do të publikojë përmbajtje (lajm, raport ose shkrim tjetër) jashtë kushteve për kopjim falas, detyrohet që botuesit të Zhurnal.mk ti paguajë dëmshpërblim prej 2000 denarëve për një përmbajtje.
 
Ai që publikon kolumnë jashtë kushteve për kopjim falas është i detyruar që botuesit të Zhurnal.mk detyrohet të paguajë dëmshpërblim prej 6000 denarëve për një kolumnë. Botuesi këtë shumë të parave tërësisht do t’ia përcjellë (paguajë) autorit të kolumnës.
 
Ai që do të publikojë video ose fotografi jashtë kushteve për kopjim falas është i detyruar që botuesit të Zhurnal.mk ti paguajë dëmshpërblim prej 6000 denarëve për një video ose një fotografi. Botuesi këtë shumë do t’ia përcjellë (paguajë) autorit.
 

 

Për shkeljen e këtyre kushteve, botuesi i Zhurnal.mk autorizon përfaqësuesin e tij ligjor që të ndërmer masa ligjore kundrejt shkelësve të kushteve.


 

© ZHURNAL.mk


MARKETINGU    |    IMPRESUM    |    KONTAKT    |    ARKIVA

AGJENCIA E LAJMEVE "ZHURNAL"


Shkup, R. Maqedonisë
Fon: 02 3217 815
E-mail: info @ zhurnal.mk

maqedoniakosovashqiperiabotaekonomikronikasportkultureshowbizteknologji
© 2018 ZHURNAL
Të gjitha të drejtat e përmbajtjes në këtë portal janë të rezervuara.
Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit "Zhurnal".
Çdo përdorues publik i përmbajtjes sonë pa autorizimin e posaçëm nga "Zhurnal" rrezikon të ballafaqohet me ligjin.