Тrajtimi i аkneve

Shkup, 14 shtator – Aknet janë një gjendje e zakonshme e lëkurës. Ato mund të ndodhin në të dy gjinitë në çdo moshë: foshnjat, adoleshentët, adoleshentët, të moshuarit. Kjo është një sëmundje inflamatore kronike e strukturës pilosebaceous të lëkurës (një tërësi e përbërë nga një gjëndër e flokëve dhe një gjëndër dhjamore).

 

Aknet mund të kenë pasoja serioze psikologjike, të tilla si izolim, sjellje anti-sociale dhe depresion.

Qasja konvencionale për trajtimin e akneve përfshin përdorimin e retinoidëve (lokal dhe oral), antibiotikë sistemikë dhe lokalë. Trajtimi zgjat mesatarisht 3-6 muaj, me mundësinë e efekteve të shumta anësore nga terapia sistemike, si dhe rezistencë ndaj terapisë me antibiotikë lokalë dhe antiseptikë.

Një vizitë te një dermatolog është po aq e rëndësishme sa kujdesi i duhur ditën dhe natën me kozmetikë për lëkurën e prirur ndaj akneve dhe përdorimin e shtojcave dietike.

Biotina, zinku, seleni i bakrit, niacina dhe acidi pantotenik janë mikronutrientë të nevojshëm për seborrea, epitelizim dhe rigjallërim të lëkurës. Kjo është arsyeja pse ato shpesh janë pjesë përbërëse e kozmetikës të destinuar për lëkurën e prirur ndaj akneve, si dhe në shumë shtesa dietike.

Rekomandimi i Pharmacy DNA ANNI PHARM në drejtim të kujdesit të plotë ditën dhe natën për lëkurën e akneve është linja HYSEAC nga marka franceze URIAGE.

URIAGE HYSEAC прочистувачка маска 50ml – Аптека ДНА Анни Фарм (annifarm.com.mk)

Related posts

Lëndimi i qafës – shkaqet, simptomat dhe kur duhet ta vizitoni mjekun

D V

Së shpejti fillon prova e re klinike e vaksinës kundër HIV/AIDS

D V

Mbipesha, rreziqet shëndetësore dhe mënyrat e parandalimit

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More