Agjencia Zhurnal.mk

Sulmi ndaj Polonisë, kështu nisi Lufta e II Botërore

Është e premte, 1 shtator 1939, rreth orës 4.30. “Papritur erdhën avionët luftarakë, STUKAS: bomba, automatikë dhe të vdekur”,  kujton ish-ministri i Jashtëm polak Wladyslaw Bartoszewski. Avionët luftarakë gjermane, të ashtuquajtur STUKAS – sulmojnë qytetin e vogël Vielun. Deklaratë për shpalljen e luftës nuk kishte. Askush nuk llogariste me sulm. Read more…