Agjencia Zhurnal.mk

Nëntë vendet që kanë armë bërthamore

Numri i mbushjeve bërthamore është zvogëluar gjatë vitit të kaluar, megjithëse vendet vazhdojnë të modernizojnë forcat e tyre bërthamore, sipas një vlerësimi vjetor të armëve bërthamore globale. Siç shkruan Business Insider, Instituti Ndërkombëtar i Stokholmit për Kërkimin e Paqes ka publikuar “SIPRI Yearbook 2019” mbi gjendjen aktuale të armatimeve, çarmatimin Read more…

Shqipëria nuk mund të digjet para syve tanë!

Grekët i shtyjnë (detyrojnë) krerët e PS-së në zgjedhje njëpartiake, të paligjshme, jokushtetuese; serbët i shtyjnë (detyrojnë, shantazhojnë dhe kërcënojnë) krerët e PD-së dhe aleatët e saj t’i intensifikojnë dhe radikalizojnë protestat e dhunshme*; ndërsa shërbimet sekrete ruse dhe të satelitëve të saj po i fërkojnë duartë që ta destabilizojnë Read more…