Agjencia Zhurnal.mk

Arrihet marrëveshja për Libinë, gjashtë pika janë thelbësore

Udhëheqësit botërorë arritën një marrëveshje përfundimtare në konferencën ndërkombëtare mbi Libinë. Projekt-dokumenti parashikon që procesi i zgjidhjes së krizës në Libi do të ndahet në gjashtë pjesë: armëpushimi, embargoja e armëve, procesi politik, reforma në sektorin e sigurisë, reforma ekonomike dhe financiare, respektimi i ligjit ndërkombëtar humanitar dhe të drejtat Read more…

Kompensimi i viktimave të avionit ukrainas

Pranimi i përgjegjësisë nga Irani për rrëzimin e avionit ukrainas të pasagjerëve që la 176 të vdekur, ka ngjallur zemërim dhe mosbesim tek familjet e viktimave dhe ka shtuar thirrjet ndërkombëtare për përgjegjësi. Ndërsa familjet vajtojnë të dashurit, ka diskutime për kompensim monetar për humbjen e tyre. Një pikëllim i Read more…