Agjencia Zhurnal.mk

Dimitrov dhe Daçiç bisedojnë në telefon për masat kundër Koronavirusit dhe menaxhim të situatës

Shkup/Beograd, 15 mars – Ministrat e jashtëm të Serbisë dhe Maqedonisë Veriore, Ivica Daçiç dhe Nikolla Ditrov sonte kanë pasur një bisedë telefonike lidhur me “masat mbrojtëse në luftën kundër Kovid-19”. “Të dy ministrat diskutuan situatën aktuale të shkaktuar nga virusi Covid 19 dhe efektet e pandemisë në vendet tona Read more…

Dhoma e avokatëve kërkon shtyerjen e seancave gjyqësore: Po rezikojmë sepse brenda ndërtesës kontaktojnë qindra persona

Shkup, 15 mars – Dhoma e avokatëve kërkon që të gjitha seancat gjyqësore të shtyhen, përveç procedurave urgjente lëndët me masa të përkohshme dhe çështjet e paraburgimit. Në një letër dërguar Qeverisë, Ministrisë së Drejtësisë, Gjykatës Supreme dhe Ministrisë së Shëndetësisë, avokatët kërkojnë vendosjen e masave paraprake dhe mbrojtjen ndaj Read more…

Fundi i koronavirusit sipas ekspertit kinez

Fundi i koronavirusit, eksperti kinez zbulon datën se kur pritet të mbarojë ky virus.Fundi i koronavirusit aktualisht duket si një perspektivë e largët për pjesën më të madhe të planetit, pasi bota po merret me një pandemi të lulëzuar. Ekspertët vlerësojnë se COVID-19 mund të qarkullojë për muajt e ardhshëm.Rastet Read more…

Qeveria shpall gjendje emergjente

Kryeministri Albin Kurti, ka aprovuar kërkesën e Ministrisë së Shëndetësisë  për shpalljen e gjendjes emergjente të shëndetit publik. Përmes një vendimi Kurti ka njoftuar se të gjitha insitutcionet e Qeverisë së Republikës së Kosovës të veprojnë konfrom planit të reagimit kombëtarë, si dhe Ministria e Shëndetësisë është përgjegjëse për menaxhimin Read more…

Greqia mbyll kufijtë

Greqia tha se do të ndalojë qarkullimin në rrugët tokësore dhe detare, si dhe fluturimet me Shqipërinë, Maqedoninë e Veriut, dhe Spanjën për të frenuar përhapjen e koronavirusit. Athina zgjati edhe kufizimet e udhëtimit për në Itali. Në Greqi, sipas të dhënave të publikuara nga Universiteti John Hopkins me koronavirusin Read more…