A mund të arrini ta fitoni numrin 30, me një kombinim të tre topave këtu?

Çdo matematikan me përvojë do t’ju thotë se duke shtuar tre numra tek nuk mund të arrini kurrë në një numër çift.

Dhe kjo enigmë është e mirë për të gjithë ata që duan ta “kundërshtojnë” një teori të tillë, përcjell Telegrafi.

Mos u përqendroni vetëm në numrat, imagjinoni që keni këta topa të bilardos para jush dhe përpiquni të gjeni një përgjigje.

Edhe një herë: Matematika është “e pamëshirshme”, duke shtuar tre numra tek nuk mund të marrësh një numër çift.

Kështu që ju mund ta “mashtroni” pak.

Zgjidhja:

Në dy fushat e para duhet të vendosni topa me numrat 11 dhe 13. Kjo do t’ju japë një total prej 24.

Një nga topat e ofruar mund të ketë një kuptim të dyfishtë, në varësi të mënyrës se si e ktheni atë. Nëse e ktheni numrin 9 me kokë poshtë, do të merrni numrin 6.

Pra përgjigja e saktë është: 11 + 13 + 6 = 30. 

Related posts

Zbuloni çfarë tregon forma e ballit për personalitetin tuaj

D V

Gjeti një shpellë afër plazhit me famë botërore dhe krijoi ‘një hapësirë të mrekullueshme’ për të jetuar – por i pastrehu ka një problem me fqinjët milionerë

D V

Martesë në 6.500 metra lartësi mbidetare, dasmorëve dhe çiftit i janë nevojitur tri ditë të ngjiten në maje

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More