Agjencia Zhurnal.mk

Ambasadorja gjermane në Shqipëri: Pengoni çdo formë dhune

Tiranë, 28 qershor – Ambasadorja gjermane në Tiranë, Susanne Schutz u bën thirrje të gjitha palëve që të angazhohen për të evituar çdo formë dhune këtë të diel, teksa në të gjithë vendin do të zhvillohen edhe zgjedhjet lokale.

“Duke patur parasysh zgjedhjet vendore të ditës së diel, datë 30 qershor, u bëj thirrje të gjitha palëve të kontribuojnë në mënyrë aktive që të pengojnë çdo formë dhune. Është me rëndësi vendimtare, që zgjedhjet të zhvillohen të lira. Në këtë kontekst ky është një obligim i veçantë i partive opozitare. Gjermania ka sjellë në Shqipëri vëzhgues, që do të vëzhgojnë proceset në kuadër të misionit të pavarur të OSBE-/ODIHR-it”, thuhet në deklaratën e Schutz, shkruan TopChannel.

Më tej ajo thekson se “Të gjitha palët duhet të tregojnë tani gatishmëri për dialog dhe të marrin përgjegjësitë e tyre për vendin duke patur parasysh edhe situatën pas zgjedhjeve të 30 qershorit”

Sipas saj, akuzat, që u referohen akteve eventualisht kriminale në kuadrin e zgjedhjeve të shkuara, duhet të sqarohen në mënyrë të menjëhershme nga agjensitë e zbatimit të ligjit sipas legjislaciont në fuqi.

Schutz pati edhe nhjë mesazh për Gjykatën Kushtetuese: “Për sqarimin e çështjeve të së drejtës kushtetuese të mbetura pezull deri më tani rëndësi vendimtare ka rivendosja e shpejtë në funksionalitet e Gjykatës Kushtetuese”.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

XH.I

Lajmet e fundit

Loading...