Kosovë

Amerikanët fillojnë bisedat për implementimin e “Mini-Schengenit”

Zhurnal Ads

Pas marrëveshjes së nënshkruar për krijimin e grupit të përbashkët punues në mes të Odave Ekonomike të Kosovës dhe Serbisë, është mbajtur takimi i parë virtual ku është diskutuar për normalizimin ekonomik, raporton Gazeta Express.

Në njoftimin e lëshuar për media nga Odat Ekonomike kanë deklaruar se në këtë takim virtual është diskutuar për fuqizimin e bashkëpunimit dhe përpjekjet e përbashkëta për të përkrahur zbatimin e aspekteve ekonomike të marrëveshjes së nënshkruar.

“Të dyja Odat Amerikane do të punojnë së bashku për të konsultuar anëtarësitë për të identifikuar barrierat e pazgjidhura në tregti dhe për të ofruar rekomandimet konkrete për zgjidhjen e tyre, si dhe për të sugjeruar masat për operacionalizimin e rajonit “mini-Schengen”. Po ashtu, të dyja Odat Amerikane janë dakorduar të promovojnë bashkërisht para kompanive amerikane mundësitë e investimeve në tërë rajonin e Ballkanit Perëndimor”, thuhet në njoftim.

Gjithashtu, tutje thuhet se Odat Amerikane do të punojnë së bashku për organizimin e forumeve investive dhe ngritjen e vetëdijes së komunitetit të biznesit lidhur me mundësitë e financimit nga Korporata Ndërkombëtare Zhvillimore Financiare e Shteteve të Bashkuara (DFC), banka EXIM dhe agjencitë e tjera të SHBA-së.

Postime të ngjashme

Gashi: Sa mund t’i besohet Gjykatës Speciale? Si mund të dalin dokumente kaq të ndjeshme?

admin

Përdori pistoletë të plastikës për ta frikësuar një person, arrestohet

admin

Raportimet për kthimin e dosjeve të Thaçit dhe të tjerëve Gjykata speciale i quan spekulime

H S
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...