Agjencia Zhurnal.mk

Andov dhe Veljanovski e kanë informuar presidentin se Kuvendi është konstituuar pa kryetar të ri

Shkup, 12 gusht – Zhurnal.mk – Presidenti Stevo Pendarovski do ta ndajë mandatin për Qeveri, sepse mandatët e deputetëve tani më janë verifikuar dhe Kuvendi llogaritet si i konstituuar, përcjellë Zhurnal.

Reagimi i Pendarovskit vjen pasi Talat Xhaferi deklaroi se Kuvendi ende nuk është konstituuar, sepse nuk është zgjedhur kryetari i ri i Kuvendit.

Presidenti Pendarovski thotë se edhe pse i kupton motivet e kryekuvendarit Xhaferi, ngelen në qëndrimin e tyre që sipas tyre e konfirmon edhe praktika politike në vitet e kaluara.

Pendarovski këtë e verifikon me përvojat nga e kaluara kur Stojan Andov në 2006tën dhe Trajko Veljanovski në 2016tën e kanë informuar presidentin e shtetit se Kuvendi është konstituuar, duke mos u zgjedhur ende paraprakisht kryetari i ri i Kuvendit.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Z H

Lajmet e fundit

Loading...