Angellovska-Bezhoska para studentëve të Fakultetit Ekonomik: Digjitalizimi e formon të ardhmen e vendeve të punës

Shkup, 2 tetor – Teknologjitë e reja krijojnë vende të reja pune dhe nevojë për kualifikime dhe aftësi të reja. Është e rëndësishme që gjatë studimeve të tyre, profesionistët e rinj të fitojnë aftësi që do t’u mundësojnë atyre të hyjnë në tregun e punës më shpejt pas përfundimit të tyre. Këtë studentëve të vitit të parë në Fakultetin Ekonomik në Universitetin “Shën Cirili e Metodi” në Shkup, ua tha guvernatorja e Bankës Popullore, Anita Angellovska-Bezhoska, e cila foli në këtë ngjarje me rastin e fillimit të vitit të ri akademik.

 

Ajo theksoi se ekipi i Bankës Kombëtare do t’i ndihmojë ata në këtë proces përmes ligjëratave dhe praktikave tematike.

“Digjitalizimi e formëson të ardhmen e vendeve të punës. Teknologjitë e reja krijojnë vende të reja pune në fushat e inteligjencës artificiale, analizës së të dhënave, marketingut digjital, zhvillimit të biznesit dhe inovacionit teknologjik në sektorin financiar. Të gjitha këto aspekte lidhen me studimet që keni zgjedhur”, theksoi Angellovska -Bezhoska.

Guvernatorja theksoi se në mjedisin e ri dhe dinamik nevojat për burime njerëzore të bankave qendrore po ndryshojnë në përputhje me ndryshimet në ekonominë reale dhe sektorin financiar. Në këtë kontekst, siç tha ai, nevoja për njohuri teorike dhe praktike të metodave dhe modeleve sasiore shprehet gjithnjë e më shumë, si bazë për konceptimin e duhur të politikave të bankës qendrore dhe arritjen e qëllimeve të saj themelore – stabilitetin e çmimeve dhe stabilitetin financiar.

“Si dhe deri më tani, ekipi i Bankës Qendrore do të përfshihet në mënyrë aktive në plotësimin e aftësive dhe njohurive tuaja, përmes ligjëratave tematike të mbajtura në fakultetin tuaj dhe punës praktike që ne organizojmë në kuadër të Bankës Popullore”, tha Angellovska-Bezhoska.

Banka Popullore dhe Fakulteti Ekonomik, në qershor të këtij viti, nënshkruan një memorandum me qëllim forcimin e bashkëpunimit me investime të përbashkëta në kërkimin dhe krijimin e stafit cilësor. Bashkëpunimi i referohet gjithashtu konceptimit të programeve të reja të studimit, me përfshirje aktive të Bankës Popullore në drejtim të njohurive dhe aftësive në fushën e politikës monetare dhe makroekonomike dhe sistemit bankar.

Në ngjarjen në Fakultetin Ekonomik, krahas guvernatores së Bankës Popullore, mbajtën fjalime dhe rektori i Universitetit “Shën Cirili e Metodi” në Shkup, pr.dr. Nikolla Jankullovski, dekani i Fakultetit Ekonomik, pr.dr. Predrag Tërpeski dhe kryetarja e Këshillit drejtues dhe drejtoreshë ekzekutive e “UNI Bank”, Millka Todorova. 

Related posts

Senad Ameti kandidat i Lëvizjes Besa për kryetar të komunës së Vrapçishtit

D V

Mot me diell me vranësira mesatare lokale

Z H

Ruskovska: Dokumentacioni për tenderin e spitaleve modulare është rreth 5.000 faqe

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More