Agjencia Zhurnal.mk

Angellovska: Të ruhen vendet e punës për të rifilluar ekonominë

Shkup, 29 mars – Le ta mbrojmë çdo vend pune, të kenë të gjithë mjete për të mbijetuar këtë periudhë. Mbroni likuiditetin e buxhetit për t’iu shërbyer detyrimeve dhe për të mbrojtur likuiditetin e ekonomisë e cila më pas duhet të rindizet. Këto janë qëllimet që ne ndjekim në trajtimin e krizës dhe menaxhimin e buxhetit, tha Ministrja e Financave Nina Angellovska në një intervistë për Radio Evropa e Lirë.

Duke folur për atë që do të shkurtohej nga buxheti, Angelovska tha se gjithçka që funksionon për të trajtuar krizën nuk mund të jetë subjekt i shkurtimeve, të tilla si shëndeti dhe siguria.

Ajo theksoi se duhet të sigurohen para për çdo qytetar që të ketë mjete, të rrjedh mbrojtja sociale dhe të gjithë të jenë solidar, real dhe të vetëdijshëm.

– Nëse po flasim për ulje të shpenzimeve, do të ketë ulje në disa mallra dhe shërbime, shërbime të caktuara kapitale siç janë blerja e pajisjeve, licencat, programet kompjuterike, që do të thotë në kushte të tilla gjithçka që nuk është e lidhur në mënyrë thelbësore dhe të drejtpërdrejtë me trajtimin e krizës së koronës, dhe ajo mund dhe duhet t’i nënshtrohet shkurtimeve. Me një qëllim të vetëm, ta mbrojë çdo punë të vetme, të gjithë të kenë mjete për të kaluar këtë periudhë, të jenë të gjithë solidar, të mbrojnë likuiditetin e buxhetit për t’iu shërbyer këtyre detyrimeve dhe për të mbrojtur likuiditetin e ekonomisë që atëherë ajo duhet të rindizet dhe të vazhdojë të mbush tubin që të mund të vazhdojë të shkojë dhe të rrjedhë normalisht edhe ana e shpenzimeve, tha Angelovska.

Ajo theksoi se grupi i parë i masave që ofrojnë kredi pa interes, subvencionimin e kontributeve dhe vonimin e pagesës së avansit të taksave mbi të ardhurat kushtojnë afërsisht 40 milion euro.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...