Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Anketa/59.2 përqind e qytetarëve besojnë se shteti nuk ka kapacitet për të kryer regjistrim të drejtë dhe objektiv

Shkup, 27 janar – Instituti për Strategji, Kërkim dhe Analizë zhvilloi sondazhin e tij të opinionit publik mbi çështjet aktuale të synuara. Sondazhi u krye me telefon në periudhën nga 11.01.2021 – 15.01.2021 me 1.119 të anketuar, duke marrë parasysh strukturën demografike dhe përkatësinë etnike. Gabimi margjinal është plus, minus 1.5%.

Sipas rezultateve të sondazhit, kur u pyetën nëse mendoni se institucionet shtetërore kanë kapacitet për të kryer një regjistrim të drejtë dhe objektiv, 59.2% e qytetarëve u përgjigjën negativisht, dmth se institucionet nuk kanë kapacitet për të kryer një regjistrim të drejtë dhe objektiv , 35.5% besojnë se kanë kapacitet, ndërsa unë nuk e di apo refuzoj të përgjigjem, thanë 1.6% e qytetarëve, pra 3.7%.

Kur u pyetën nëse mendoni se regjistrimi gjatë pandemisë Covid rrezikon shëndetin tuaj, pothuajse gjysma e të anketuarve, pra 49.3% u përgjigjën pozitivisht, 34.4% u përgjigjën negativisht, ndërsa 15% nuk ​​kishin një mendim për këtë çështje.

Mbi gjysma e të anketuarve në pyetjen nëse mendoni se është i nevojshëm një konsensus politik për të mbajtur një regjistrim, dmth 56.2% u përgjigjën se është i nevojshëm ndërsa 35.4% u përgjigjën se një konsensus nuk është i nevojshëm.

Postime të ngjashme

Zhurnal mëson / Afaristi i mirënjohur, Argëtim Saliu kandidat për kryetar komune i koalicionit ASH – AAA për Strugë?

Bexhet Musliu

Bilall Kasami dhe gjithë funksionarët e Lëvizjes Besa bëjnë thirrje për Regjistrim të popullatës

T E

“Shtetësia”, janë paraqitur rreth 1 000 persona

T E

Hoxha: Deri më 31 mars do të prolongohet afati për blerjen e edhe 1.500 tonë duhan

Bexhet Musliu

Izraeli lider në botë, Serbia ndër të parat, ja në cilat vende kryesojnë me programet e imunizimit

T E

Arrestohen dy shtetas britanez në aeroportin e Shkupit me test PCR të falsifikuar

T E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...