Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni Rekomanduar TOP LAJM

ANKETA/VMRO prinë para LSDM, dallimi mes BDI dhe ASH vetëm 1 përqind

Shkup, 7 mars – Instituti për Kërkime Politike nga Shkupi (IPIS) zhvilloi një sondazh të shkurtër telefonik në periudhën midis 1 dhe 4 Mars 2021 mbi 1109 të anketuar të rritur në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Në sondazh, qytetarët shprehën pikëpamjet e tyre për mbështetjen e tyre për partitë politike. Për të vëzhguar rëndësinë dhe paanësinë e hulumtimit, u krijua një pyetësor i paanshëm dhe objektiv mbi bazën e të cilit më vonë u krye sondazhi.

Hulumtimi u krye duke përdorur mostër të rastësishme që ishte shtresuar për të ruajtur përfaqësimin e popullsisë në Republikë së Maqedonisë së Veriut.

Ai vëzhgoi specifikat demografike të popullsisë si struktura gjinore, grupmoshat, niveli i arsimit dhe përkatësia etnike, me ndarjen e duhur të të anketuarve sipas vendit të banimit dhe përfaqësimit rajonal, me Shkupin që merret si një entitet i veçantë për shkak të veçorive të tij.

Sondazhi u krye për nevojat e IPIS në mënyrë që të analizohen vlerësimet e palëve. Sondazhi financohet nga fondet e vetë IPIS.

Bashkangjitur janë rezultatet e sondazhit në lidhje me vlerësimin e partive politike.

Postime të ngjashme

Ministria e Kulturës: Shfrytëzuesit e projekteve nga Konkurset vjetore për vitin 2021 duhet të hapin llogari të veçantë të transaksionit

R Zh

MPJ prezantoi katër këshilltarët ekonomikë, do të vendosen në Varshavë, Mynih, Ankara dhe Abu Dabi

R Zh

Muça: Shkupi do të lulëzojë me gjelbërim! (FOTO)

R Zh

VMRO-ja kërkon dorëheqjen e ministrit Filipçe

R Zh

Mexhiti: Nuredini, ishte model për fëmijët e Serovës dhe më gjërë

R Zh

Spitali i Gostivarit furnizohet në mënyrë të centralizuar me oksigjen

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...