Apostol Simovski: Jemi duke punuar në gjetjen e defekteve në sistemin e regjistrimit

Sot, që nga mëngjesi, sistemi i regjistrimit nuk funksionoi, sepse po punonte në heqjen e defekteve, informoi drejtori i Entit Shtetëror të Statistikave, Apostol Simovski, i cili vizitoi Shkollën e Mesme Teknike në Kumanovë.

 

Sipas tij, probleme të tilla priten kur vjen puna tek teknologjia, e tillë e cila përdoret për herë të parë në vendin tonë.

Informacioni im është se po bëhet një azhurnim për atë që është bërë dje dhe i gjithë procesi është rifilluar në mënyrë që të shmangim çdo defekt që mund të ndodhë me atë ndërprerje gjatë ditës së djeshme dhe që ne nuk kemi probleme në lidhje me atë pjesë, deklaroi Simovski.

Sipas tij, ndërprerja nuk mund të shkaktojë dyfishim të të dhënave.

Simovski beson se nuk do të ketë nevojë të zgjatet afati për regjistrim, për shkak të këtyre problemeve, sepse ato pritet të tejkalohen gjatë kësaj dite.

Sot është dita e tretë e regjistrimit të popullsisë, familjeve dhe banesave në Maqedoni. Ne po shkojmë në terren, po e zbatojmë këtë aktivitet dhe shpresojmë se do ta përfundojmë deri në fund të afatit të planifikuar – tha Simovski, i cili shtoi se ka një pritje të mirë në mesin e popullatës.

Regjistruesve u jepen adresa, jo emra personalë, të individëve të izoluar për të rënë dakord se kur mund të vijnë për të kryer regjistrimin.

Deri më tani, asnjë dënim nuk është shqiptuar për asnjë qytetar në Maqedoni që refuzoi të regjistrohet sepse nuk ndodhi.

Shpresoj se askush nuk do të ndëshkohet dhe regjistrimi do të bëhet me sukses – tha Simovski.

Kryeministri Zoran Zaev, nga ana tjetër, gjatë vizitës së tij në Bojane sot tha se ishte i informuar se kishte një ndërprerje në sistemin për futjen e të dhënave për popullsinë, dje, por që në një orë, problemi u tejkalua.

Related posts

Zv.drejtori Selami thirrje partive politike të mobilizojnë mërgatën për regjistrim

Redaksia

VMRO-DPMNE ka krijuar bllokun më të madh opozitar që do t’i shkaktojë humbje serioze koalicionit qeveritar, konsideron Mickoski

D V

ESHS: Regjistrimi zhvillohet me intensitet normal, qytetarët kanë besim te regjistruesit

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More