Teknologji

Apple po zhvillon shfletuesin e saj në internet

Zhurnal Ads

Një nga përfitimet e një modeli të tillë do të ishte dobësimi i mbizotërimit të Google në fushën e kërkimit.

Sipas informacionit që qarkullon ndër vite, Google po investon miliarda dollarë për të mbetur shfletuesi parazgjedhur në shfletuesin Safari të Apple – për iOS, iPadOS dhe macOS. Sipas marrëveshjes, përdoruesit e pajisjeve Apple kryejnë një kërkim “të paracaktuar” duke përdorur Google, përveç nëse ndryshojnë manualisht cilësimet në Safari, transmeton Telegrafi.

Megjithatë, ky bashkëpunim mund të përfundojë, sepse besohet se Apple ka filluar gjithashtu të zhvillojë shfletuesin e tij.

Presioni nga rregullatorët evropianë, të cilët kërkojnë që Apple të lejojë përdoruesit të zgjedhin shfletuesin e tyre të preferuar kur përdorin Safari për herë të parë, marrëdhëniet “e tendosura” me Google, si dhe teknologjitë “e pjekur” të Siri dhe iCloud, mund të inkurajojnë Apple të zhvillojë mjetin e vet të kërkimit.

Sipas blogut të teknologjisë Coywolf News, mund të ketë disa motive për një veprim të tillë. Para së gjithash, Apple, si ndërmarrja më e vlefshme në tregun botëror, nuk përfiton shumë nga bashkëpunimi aktual me Google. Një arsye tjetër është rritja e kërkesës së Apple për inxhinierë softuerësh të specializuar në teknologjitë e kërkimit dhe numrin e madh të reklamave të punës që ka vendosur kjo kompani kohët e fundit.

Duke gjykuar nga përshkrimet e punës së inxhinierëve që Apple synon të punësojë, motori i kërkimit i Apple mund të funksionojë si një koleksion i të dhënave të personalizuara, të ngjashme me Google Assistant në Android.

Përfitimet e një modeli të tillë për Apple do të ishin: dobësimi i mbizotërimit të Google në fushën e kërkimit dhe zvogëlimi i aftësisë së tij fituese përmes reklamimit dhe minierave të të dhënave dhe promovimi i shërbimeve dhe produkteve të Apple.

Postime të ngjashme

Samsung nënshkruan një marrëveshje prej 6.6 miliardë dollarësh me kompaninë amerikane për ndërtimin e rrjetit 5G

admin

YouTube prezanton versionin e vet të TikTok

admin

Apple po zhvillon motorin e vet të kërkimit për të konkurruar me Google

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...