Arrijnë 200 pajisjet e para për identifikim biometrik të votuesve

Shkup, 3 shtator – Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) sot i ka pranuar nga kompania gjermane “Dermalog” 200 pajisjet e para për identifikim biometrik të votuesve që do të shfrytëzohen në zgjedhjet e ardhshme lokale.

 

Kompania gjermane “Dermalog” me të cilën KSHZ-ja nënshkroi marrëveshje në vlerë prej 11 milion eurove, përveç shpërndarjes së terminaleve për leximin e gjurmëve të gishtërinjve, do të kujdeset për sistemin për funksionimin e tyre si dhe mirëmbajtjen në katër vitet e ardhshme ose katër cikle zgjedhore. Ndër të tjera, punonjësit e kompanisë “Dermalog” duhet të bëjnë inspektim teknik të terminaleve, si dhe manuale përdoruesi që do të kenë secili president dhe nënkryetar i bordit zgjedhor, përfshirë trajnimin e tyre të trajtimit. Terminalet nuk do të lidhen me internetin dhe siguria e të dhënave personale të qytetarëve është e garantuar.

Изјава на претседателот на ДИК Александар Даштевски

Posted by MИА.mk on Friday, September 3, 2021

Примопредавање на првата пратка од 200 уреди за биометриска идентификација на гласачи

Posted by MИА.mk on Friday, September 3, 2021

Related posts

Hulumtim: Antitrupat e krijuar nga “Sinovac” mund të qëndrojnë vetëm 6 muaj

Z H

Forumi i Gruas BDI Gostivar, organizoi panel diskutim për prevenim të pandemisë

D V

Meteorologët: Priten rreshje shiu dhe ulje të temperaturave

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More