Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

ASH dhe AAA mbështesin kërkesën e Unionit të Nxënësve për maturën shtetërore

Shkup, 1 shkurt – Koalicioni Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa mbështet kërkesën e Unionit të Nxënësve të Shkollave të Mesme, për të ndryshuar konceptin e diplomimit shtetëror për këtë gjeneratë të diplomuarve dhe në vend të katër (tre lëndë të jashtme dhe një të brendshme), maturantët të marrin dy lëndë – gjuhë amtare (maqedonase, shqipe ose turke) dhe një lëndë e dytë që do të jetë në fushën që maturanti planifikon të studiojë.

Deputeti i Aleancës për Shqiptarët Halil Snopçe pas takimit me kryetarin e Unionit të Nxënësve të Shkollave të Mesme Blendi Hodai informoi se ata si koalicion mbështesin kërkesën e tyre sepse, siç tha, nxënësit e shkollave të mesme nuk kërkojnë heqjen e plotë të maturës shtetërore, por vetëm zvogëlimi i numrit të lëndëve.

Ai theksoi se ata do të përkushtohen në Kuvend bazuar në kompetencat e tyre ose me akte ligjore ose me një kërkesë për debat publik për të ndihmuar nxënësit e shkollave të mesme.

“Një nga argumentet e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës është se maturantët janë regjistruar tashmë, 14 mijë maturantë, por është detyrim ligjor të regjistroheni deri më 31 dhjetor. Vitin e kaluar, në këtë afat ligjor, të maturantët e paraqitën maturën shtetërore, por diplomimi u anulua. Ky nuk është argument i mjaftueshëm. Prej Unionit të Nxënësve të Shkollave të Mesme ka një numër të madh argumentesh për të pranuar kërkesën e tyre dhe për të bërë kompromis”, theksoi Snopçe. (Zhurnal.mk)

Postime të ngjashme

MPPS: Subvencionim i pagave për edhe 438 persona të papunësuar

Z H

Makinistët hekurudhor bojkotojnë punën, nuk kanë marë pagat e qershorit

Z H

Bëhet emetimi i fletëobligacioneve për denacionalizim në vlerë prej tetë milionë euro

Z H

Petrovska: Rritet vëllimi i mbikqyrjeve, inicohen 43 procedura kundërvajtëse, shqiptohen 36 sanksione

Z H

Shpallen konkurset për bursa të nxënësve dhe studentëve për 2021-2022

Z H

Ende ka disa vatra aktive të zjarrit në rajonin e Kumanovës

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...