ASHMAA: Ndalohet të emetohet marketingu i paguar politik me minorenë

Shkup, 7 tetor – Agjencia për shërbime mediatike audio dhe audiovizuale (ASHMAA) përkujton se është i ndaluar emetim i marketingut të paguar politik (MPP) me minoren, pasi një gjë të tillë kanë konstatuar nga ana e shumë televizioneve me monitorimin e përfaqësimit mediatik zgjedhor për Zgjedhjet e ardhshme lokale.

 

Në kumtesën e ASHMAA-së sot i theksoi përgjegjësitë edhe të pjesëmarrësit në fushatën zgjedhore dhe radiodifuzerët.

“Në pajtim me Kodin zgjedhor pjesëmarrësi në fushatën zgjedhore është përgjegjës për përmbajtjen e konkurseve, kumtesave, reklamave dhe materialit tjetër të incizuar porositës i të cilit janë, por përgjegjës kanë edhe radiodifuzerët duke e marrë parasysh nenin 76 paragrafi 3 nga Kodi zgjedhor në të cilin përshkruhet se nuk lejohet pjesëmarrja e minorenëve në marketing të paguar politik”, informojnë nga ASHMAA. 

Related posts

Clark: Ahmeti ka patur rol legjendar në ndërtimin e këtij shteti

Z H

MSH: Dje janë vaksinuar 14.230 qytetarë, gjithsej deri më tani janë vaksinuar 506.033

Z H

Zeqiri: Platforma parazgjedhore t’u prezantohet qytetarëve, jo aktivistëve të njëjtë partiak

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More