ASK: Qeveria për tre muaj shpenzoi mbi 505 milionë euro

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka njoftuar se Qeveria e Kosovës në bazë tremujore ka shpenzuar 505 milionë euro, shkruan arbresh.info.

 

“Gjithsej shpenzimet e Qeverisë së Përgjithshme në TM2 2021 ishin 505.9 milionë Euro, ndërsa shpenzimet në TM2 2020 ishin 534.9 milionë Euro”, thuhet në publikimin e ASK-së.

Pjesën më të madhe të shpenzimeve e përbëjnë kompensimi i punëtorëve, kontributet sociale, konsumi i ndërmjetësimit dhe formimi i kapitalit bruto.

“Pjesën më të madhe të shpenzimeve e përbëjnë: kompensimi i punëtorëve 32.1%; kontributet sociale dhe përfitimet 27.3%; konsumi i ndërmjetëm 15.4%; formimi i kapitalit bruto 11.0%; ndërsa pjesa e mbetur e shpenzimeve është shpërndarë në kategori të tjera të shpenzimeve”, njofton ASK-ja.

Ndërkaq, të hyrat e Qeverisë në tremujorin e dytë kanë qenë 660 milionë euro.

“Gjithsej të hyrat e Qeverisë së Përgjithshme në TM2 2021 ishin 660.0 milionë euro, ndërsa të hyrat në TM2 2020 ishin 587.2 milionë euro”, thuhet në njoftim.

Tutje, ASK-ja njofton se pjesën më të madhe të të hyrave e përbëjnë tatimet në produkte, të cilat paraqesin 59.9 përqind të totalit të të hyrave, ndërsa pjesa e mbetur është shpërndarë në kategori të tjera të të hyrave./arbresh.info/

Related posts

Osmani takohet me admiralin Robert P. Burke

D V

Kryetarët e komunave kërkojnë shtimin e qendrave të vaksinimit, disa komuna të gatshme të mbulojnë shpenzimet

D V

Kosova në 24 orët e fundit regjistron 2.295 raste të reja me Kovid-19

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com