Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

AZGJ-ja filloi ta shpërndajë fletushkën për të drejtat gjuhësore

Zhurnal Ads

Shkup, 10 shtator – Nëpunësit administrativë të Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës (AZGJ) prej sot filluan shpërndarjen e fletushkës për të drejtat themelore gjuhësore në Republikën e Maqedonisë së Veriut e cila do të vazhdojë edhe në ditët e ardhshme.

Qëllimi i publikimit dhe i shpërndarjes së kësaj fletushke është që qytetarët të njihen me të drejtat e tyre themelore gjuhësore. Kjo përmban informacione të mjaftueshme e të sakta, si dhe sqarohet se ku mund qytetarët ta përdorin gjuhën amtare në institucionet shtetërore.

Po ashtu qytetarëve u bëhet me dije se në çdo institucion publik apo komunal, ku më së paku 20% e qytetarëve e flasin gjuhën amtare, kanë të drejtë ligjore që ta përdorin atë dhe të drejtohen zyrtarisht.

Në këtë mënyrë AZGJ-ja po e afirmon dhe promovon këtë të drejtë themelore nëpërmjet fletushkave, doracakëve ose udhëzuesve të ndryshëm që i ka botuar deri tani.

Zhurnal Ads
https://www.facebook.com/apjazgj/posts/974364936359074
Zhurnal Ads

Postime të ngjashme

LSDM: Kartela pagesore për pensionistë, të papunët dhe prindërit vetushqyes

Z H

Shmangni sot Shkupin, do të ketë protesta nga ora 12:30 deri në ora 14:00

Z H

Ganiu mirëpret mysafir nga Tirana për projektin “Eja në shtëpinë tënde – Tirana vjen tek ti”

Z H

Sot mbahet Samiti Maqedonia 2025, Zaev do të flet për reformat ekonomike

Z H

Sanksionohen 210 shoferë në Shkup, 81 për shpejtësi të tejkaluar dhe 23 motoçiklistë

T E

Qeveria i jep leje Postës të kërkojë bankë tjetër për bashkëpunim, nesër mbledhje e bordit

Z H
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...