Maqedoni

Banorët e një ndërtese në Gostivar me vite nuk gjejnë zgjidhje të blejnë oborin

Zhurnal Ads

Gostivar, 13 shtator – Banorët e një ndërtese në rrugën e Ilindenit në Gostivar janë tërhequr nëpër labirintet institucionale për dhjetë vjet, duke u përpjekur të blejnë oborrin. Që kur ligji u miratua në 2009, ata nuk kanë qenë në gjendje të ushtrojnë të drejtën e tyre për shkak të procedurave të komplikuara.

Pasi oborri nuk u përfshi në planin urbanistik, banorët paguan për një raport gjeodezik. Dokumentacioni i plotë i privatizimit u dorëzua, por çështja kontestohet nga një person juridik, i cili nuk ka pronësi në ndërtesë, por ka të drejtë përdorimi.

Sipas banorëve, zgjidhjet që marrin nuk kanë shpjegime logjike, prandaj ata kërkojnë nga autoritetet që të gjejnë një mënyrë për të qenë në gjendje të blejnë oborrin, sepse me kalimin e viteve ata përballen me probleme të përditshme si uzurpimi i hapësirës, ​​bllokimi me automjete të parkuara e të ngjashme.

Departamenti i Pronës dhe Çështjeve Ligjore në Gostivar, i cili menaxhon rastet për blerjen e oborreve, tha se ata nuk mund të marrin vendim për privatizim, derisa e drejta e shfrytëzuesit të vonuar të fshihet nga Kadastra.

Postime të ngjashme

VMRO-DPMNE zgjodhi Zhaklina Peshevskën për kryetare të Unionit të Grave

XH,I

Roth: Ndihem i detyruar ndaj premtimit për negociata deri në fund të vitit

T E

Vaksinimi kundër gripit sezonal fillon nga java e ardhshme

XH,I
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...