Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Bazë elektronike e dokumenteve relevante ndërkombëtare për dialog ndërkulturor

Shkup, 12 shkurt – Për zbatimin praktik të Strategjisë kombëtare për zhvillimin e konceptit për një shoqëri dhe ndërkulturalizmit (për vitin 2020-2022), Qeveria në bashkëpunim me Misionin e OSBE-së në Shkup zhvilluan bazën elektronike të të dhënave me dokumente relevante ndërkombëtare drejt promovimit të dialogut ndërkulturor dhe integrimit të shoqërisë.

Baza e të dhënave (në dispozicion në linkun: https://ednoopstestvo.vlada.mk është gjithëpërfshirës, ​​me referime të ndërlidhura dhe përfshin marrëveshje dhe konventa përkatëse ndërkombëtare, raporte dhe rekomandime të organizatave kryesore ndërkombëtare, angazhimet e OSBE-së dhe standarde dhe praktika të tjera ndërkombëtare.

Pres shërbimi qeveritar kumtoi se baza e të dhënave do të shërbejë si mjet për monitorimin dhe vlerësimin e zbatimit të Strategjisë për zhvillimin e konceptit për një shoqëri dhe ndërkulturalizmit.

“Fokusi i bazës së të dhënave është në burimet kryesore të së drejtës ndërkombëtare, të cilat janë tematike, të rëndësishme për Strategjinë dhe Planin e veprimit për zbatimin e strategjisë kombëtare. Në këtë bazë të dhënash, struktura kryesore e burimeve jepet nga grupe organizativ, si më poshtë: grupi “Kombet e Bashkuara”, grupi “Këshilli i Evropës”, grupi “Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë”, “Bashkimi Evropian”, nënvizon Pres shërbimi qeveritar.

Strategjia kombëtare për një shoqëri dhe ndërkulturalizëm, promovon vlerat thelbësore të diversitetit, përfshirjes, respektimit të të drejtave të njeriut, mundësive të barabarta, veçanërisht për gratë dhe burrat, sundimin e ligjit, demokracinë dhe kulturën e paqes dhe dialogut.

“Zbatimi i Strategjisë kombëtare drejtohet nga Trupi Koordinues i kryesuar nga koordinatori Kombëtar i Qeverisë për Ndërkulturalizëm, Një Shoqëri, Zhvillim Kulturor dhe Bashkëpunim Ndërsektorial, Robert Allagjozovski”, informon Pres shërbimi qeveritar. (Zhurnal.mk)

Postime të ngjashme

Fati yt/ Horoskopi 3 gusht 2021

D V

Pendarovski: Armata u kyç në shuarjen e zjarreve, nesër në mëngjes helikopterët shkojnë për të ndihmuar në Koçan

D V

DMSH i mobilizon ekipet për mbrojtje dhe shpëtim nga zjarret, thirrje për t’u përfshirë edhe shoqatat vullnetare zjarrfikëse

D V

Nesër pa rrymë disa nga konsumatorët nga Qendra dhe Buteli

D V

Zjarr i madh nga pasditja po tërbon në Rankovc, ka edhe shtëpi të djegura

D V

Minsitri Filipçe: Pjesa më e madhe e të infektuarve, janë të ardhurit nga jashtë vendi

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...