BE dërgon 22 vëzhgues afatgjatë të zgjedhjeve në Kosovë

Bashkimi Evropian dërgon 22 vëzhgues afatgjatë të zgjedhjeve në të gjithë Kosovën.

 

Misioni i Vëzhgimit të Zgjedhjeve nga Bashkimi Evropian në Kosovë sot dërgoi 22 vëzhgues për të filluar vëzhgimin afatgjatë të zgjedhjeve komunale, të cilat do të mbahen më 17 tetor.

Me nisjen e vëzhguesve afatgjatë pranë selisë së EU EOM në Prishtinë, zëvendës shefi i misionit, Konrad Olszewski tha në një konferencë për media se sot po i përcjellin 11 ekipe vëzhgues afatgjatë, secili me nga dy anëtarë, të cilët do ta vlerësojnë fushatën dhe përgatitjet për zgjedhje në të gjitha komunat në të gjithë Kosovën.

“Vëzhguesit afatgjatë janë shumë të rëndësishëm që misioni të mund të arrijë një vlerësim të plotë dhe gjithëpërfshirës të procesit zgjedhor në përputhje me metodologjinë standarde të vëzhgimit të zgjedhjeve nga BE”, tha ai.

Vëzhguesit afatgjatë vijnë nga 19 shtete, gjysma e tyre janë gra. /kp/

Related posts

Qeveria ia ka borxh BKS-së 266 mijë € për polisat e mërgimtarëve

Z H

Protestuesit serbë vendosin tenda në afërsi të Jarinjes

D V

LVV-ja pa asnjë komunë përballë partive tjera fituese

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More