Agjencia Zhurnal.mk

BE paraqet planin për sanksione kundër Turqisë për shpimin e gazit në Qipro

Bashkimi Evropian prezantoi sot një sistem për të vendosur sanksione ndaj Turqisë për shpime të paligjshme në Detin Mesdhe afër Qipros me qëllim të shfrytëzimit të gazit.

Asnjë kompani turke nuk është shënjestruar ende, por ministrat e jashtëm të BE-së kanë miratuar një mekanizëm që lejon sanksionimin e individëve ose firmave që marrin pjesë në ose përgjegjës për aktivitete të paautorizuara, raporton AP.

Shtetet anëtare të BE-së tani mund të japin emrat e atyre që ata mendojnë se duhet të përfshihen nga sanksionet.

Sanksionet përfshijnë ndalimet e udhëtimit dhe ngrirjen e pasurive për njerëzit dhe subjektet siç janë ndërmarrjet ose organizatat, dhe qytetarëve të BE-së dhe bizneseve do të ndalohej t’u jepnin fonde.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Z H

Lajmet e fundit

Loading...