BE po kërkon zero tolerancë për vozitjen nën ndikimin e alkoolit

Propozimi i ri i Parlamentit Evropian, qëllimi i të cilit është të përmirësojë sigurinë në rrugë, bën thirrje për miratimin e një tolerance zero për ata që ulen pas timonit në një gjendje alkoolike.

Nëse ky propozim miratohet, do të thotë që shoferët në Bashkimin Evropian nuk duhet të kenë alkool në gjakun e tyre në testin e alkoolit.

Ekspertët, si dhe publiku, po debatojnë prej vitesh nëse toleranca zero për alkoolin duhet të zbatohet për shoferët, dhe as shtetet anëtare të BE-së nuk kanë një pozicion të harmonizuar as për këtë çështje.

Në propozimin e fundit, eurodeputetët këmbëngulin në zero tolerancë për vozitje nën ndikimin e alkoolit, duke theksuar se alkooli ishte i pranishëm në rreth 25% të të gjitha vdekjeve në rrugët e BE-së. 

Related posts

Honda CRX ka udhëtuar 1.6 milion kilometra, motorin dhe ndërruesin e shpejtësisë ende e ka origjinal

D V

Këto janë gjërat më të rëndësishme që duhet pasur parasysh kur blini një makinë të përdorur

D V

Hyundai dhe Rimac zhvillojnë një super veturë me hidrogjen

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More