Agjencia Zhurnal.mk

Bebe Rexha flet për vështirësitë e të jetuarit me çrregullim bipolar: Nëna ime la punën kur unë rrita dozën e ilaçeve

Po, ajo ende ka shumë ndjenja.

“Nuk e heq plotësisht trishtimin ose ankthin, por ndjehem shumë më mirë”, thotë këngëtarja shqiptare me famë botërore, Bebe Rexha, lidhur me shëndetin e saj mendor. “Më ka ndihmuar të jetoj një jetë më të ekuilibruar, më pak ulje-ngritje. Kur ilaçi im filloi të ketë efekt, nuk mund ta besoja se si ndihesha. Nuk mund të besoja se njerëzit mund të ndjehen mirë pas përdorimit të tyre”.

Rexha thotë se ende nuk ka punuar deri në dozën që ka caktuar mjeku i saj, që ekspertët thonë se është një praktikë e zakonshme për shumë pacientë me çrregullim bipolar — një gjë që nuk rekomandohet. Pavarësisht, Bebe Rexha duket se është një ithtare e ilaçeve; ajo këshillon të tjerët të gjejnë një zgjidhje që funksionon për ta, dhe nëse kjo përfshin ilaçe, që “të qëndrojnë në krye të saj dhe të mos humbin dozat dhe të flasin me terapistin e tyre”, shkruan NewsLagoon.

“Duhet të keni komunikim. Është trupi juaj, është truri juaj. Pra, nuk mund të jetë thjesht diçka që ju merrni dhe atëherë ju zhdukeni për tre vjet”, thotë ajo.

Siç mund ta imagjinoni, të qenit një muzikant i famshëm me çrregullim bipolar vjen me sfida specifike, siç do të ndodhte me çdo lloj gjendje shëndetësore.

“[Stresi i] të qënit në industri me të vërtetë e zmadhon atë, dhe të qenit në sytë e publikut mund ta zmadhojë atë, veçanërisht nëse jeni duke dalë”, thotë Rexha. “Ka disa gjëra nga të cilat duhet të qëndroj larg … Unë duhet të jem vërtet e kujdesshme sepse me të vërtetë mund të më largojë dhe është e trishtueshme”, shprehet tutje artistja shqiptare kur flet për çrregullimet e saj.

Pastaj është pjesa e takimeve të dashurisë. “Unë nuk jam perfekte”, thotë Rexha. “Kam momentet e mia”, shton ajo.

“Imagjinoni sikur po takoni dikë dhe jeni në rrugë dhe keni lëkundje humori. … Ndonjëherë do të çmendem në kokën time dhe do të filloj të jem si: ‘Kush është ajo vajzë?’ Por thellë thellë ndjehem e copëtuar. Ndonjëherë do të kem momentet e mia dhe do të ndodhë për disa ditë rreshtë. Zhbllokimin, bllokimin, zhbllokimin, bllokimin, zhbllokimin. Po, është intensiv”.

Në zemër të kësaj, shpjegon Rexha, është një pasiguri për të mos e pranuar vetveten. Çrregullimi bipolar dhe gjithçka. Ajo e di se sa thellësisht ndjehet e rrethuar me burime të qëndrueshme mbështetjeje, të cilët e pranojnë atë në mënyrën se si ajo është.

“Nëna ime la punën e saj për një kohë të gjatë dhe mu gjend pranë për t’u siguruar që isha në rregull kur ndryshova ilaçet ose përditësova dozën”, thotë Bebe Rexha. Ajo ende përjeton çrregullim bipolar ose PMDD-në e saj.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...