Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Bekteshi: I inkurajojmë kompanitë private ta ndjekin përfaqësimin etnik si në sektorin publik

Shkup, 23 shtator – I inkurajojmë të gjitha kompanitë që t’i qasen përfaqësimit të bashkësive etnike në të njëjtën mënyrë si sektori publik, deklaroi ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi, duke folur për masën e paralajmëruar të ndihmës shtetërore për kompanitë që do të punësojnë sipas parimit të përfaqësimit të barabartë etnik.

“Ne i inkurajojmë ata, në pjesën e një shoqërie të barabartë për të gjithë edhe për shqiptarët, edhe për maqedonasit dhe për të tjerët, ne i inkurajojmë ata që të pasqyrojnë strukturën e shtetit, siç është në sektorin publik. Ne nuk e dimë nëse kompanitë private do ta bëjnë këtë”, tha Bekteshi pjesëmarrjes së tij në emisionin Top Tema në në televizionin Telma.

Ai theksoi se kjo masë është parashikuar në programin politik të Qeverisë dhe duhet të zbatohet në katër vitet e ardhshme, në lidhje me pikëpamjet e ndryshme të shprehura nga përfaqësuesit e LSDM-së, deklaroi ai se “para se t’i komentojnë, duhet t’i lexojnë programet qeveritare”.

Sipas tij, gjatë zbatimit të kësaj mase do të mbahet llogari edhe për kompetencën e personave që do të punësohen.

“Kur flasim për kompetencën, natyrisht ata duhet të jenë kompetentë, qofshin shqiptarë, maqedonas, turq, serbë, duhet të jenë kompetentë për të përfunduar punën e paraparë”, tha Bekteshi.

Ai theksoi se takimet me përfaqësuesit e odave ekonomike tani po diskutojnë grupin e katërt të masave ekonomike për t’u marrë me pasojat e krizës Kovid, por jo edhe masën për ndihmë në punësim mbi baza etnike.

“Me përgatitjen e buxhetit të ardhshëm për vitin 2021, sigurisht që do të flasim me odat ekonomike dhe do të marrim qëndrimet e tyre, komentet e tyre”, tha ministri Bekteshi.

Postime të ngjashme

Shabani: Gabimi në mesazh nuk është i MASH-it por operatorëve celularë!

Dafina Vidishiqi

Ahmeti për ditën e çlirimit të Republikës së Kosovës: Shteti i Kosovës po ecë përpara

Dafina Vidishiqi

Rënia e lindjeve, shqetësuese në Kërçovë! Për 5 vite numri është përgjysmuar

Dafina Vidishiqi

Zaev hap zyrë në Strumicë për takime me qytetarë

Dafina Vidishiqi

Të hënën fillon regjistrimi në shkollat e mesme

R Zh

MASH: Shkollat nuk guxojnë të marrin para për dëftesat, kjo është në kundërshtim me Kushtetutën dhe ligjet

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...