Bëni vetë gjalpin nga kikiriku, bademi dhe lajthitë

Përparësia e recetës shtëpiake është që jeni të sigurt që nuk përmbajnë konservanse, sheqerna dhe yndyra të tjera.

 

Frutat arrore janë të pasura me proteina dhe me yndyra të mira. Pos që kanë shije të shkëlqyeshme, janë edhe shumë të shëndetshme.

Mbrojnë nga sëmundjet e zemrës, janë të pasura me antioksidante dhe minerale të dobishme, transmeton Telegrafi.

Nëse ju është bërë monotone ngrënia e tyre, nëse i përzieni do t’i shndërroni në lyerje të shijshme.

Gjalpin mund ta bëni nga kikirikët, bademet, lajthitë, arrat, arrat indiane…

Kini parasysh që arrat ngjiten shumë andaj për përgatitjen dhe bërjen e lyerjes nga to duhet durim i madh.

Le të mos ju hutojë që përzierja në fillim do të jetë me kokrra, sepse për dhjetë minuta do të shndërrohet në përbërje të lëmuar.

Gjatë përzierjes mund të shtoni ndonjë pikë vaj ulliri, gjalpë kokosi apo ujë, varësisht nga ajo që dëshironi të bëni tekstura të bukura.

Lyerjes gjithsesi qitni pak kripë. Nëse dëshironi versionin e ëmbël mund t’i shtoni një lugë të vogël mjaltë, shurup panje, aromë vaniljeje, kanellë…

Gjalpi nga frutat arrore është zëvendësim i shëndetshëm i çokollatës dhe biskotave.

Lozni me shijet dhe aromat. Për shembull, nëse lajthive u shtoni kakao pluhur do të përftoni lyerje të shëndetshme çokollate, të cilën do ta adhurojnë edhe fëmijët tuaj.

Related posts

Pite me reçel dredhëzash: Ëmbëlsirë e përsosur që askush nuk mund t’i rezistojë!

D V

Speca të shijshme në tigan

D V

Sardele të pjekura në skarë: Zgjedhja e shkëlqyeshme për adhuruesit e peshkut!

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More