Agjencia Zhurnal.mk
Bota

Beogradi do të ndërtojë metronë e parë me ndihmën e Kinës dhe Francës

Ministri serb i Financave, Siniša Mali dhe autoritetet e Qytetit të Beogradit nënshkruan një Memorandum Mirëkuptimi për linjën e parë të metrosë në Beograd. Marrëveshja u nënshkrua me Power Construction Corporation të Kinës, Alstom dhe Egis Rail.

Memorandumi i mirëkuptimit u nënshkrua me drejtorin e Metro të Beogradit, Stankom Kantarom, nënkryetarin e Alstom, Philippe Delleur, dhe CEO të Egis Rail, Olivier Bouvard.

Në fund të vitit 2020, Serbia dhe Franca nënshkruan një marrëveshje ndërshtetërore për ndërtimin e projekteve të infrastrukturës. 581 milion EUR është vlera e marrëveshjes, nga të cilat 127 milion EUR do të ndahen për përmirësimin e rrjetit të shpërndarjes së energjisë elektrike ndërsa 454 milion EUR do të investohen për ndërtimin e linjës së parë të metrosë.

Sipas marrëveshjes, Alstom do të jetë përgjegjës për një gamë të gjerë punimesh që mbulojnë shpërndarjen e trenave të metrosë, sistemet dixhitale të kontrollit të trenave, dyert e ekranit të platformës, infrastrukturën duke përfshirë vendosjen e binarëve dhe zgjidhjet e furnizimit me energji, si dhe sistemin e transportit.

Ndërtimi i rrjetit të ri të metrosë pritet të fillojë në fund të këtij viti, pasi kontrata do të nënshkruhet me të gjitha autoritetet përkatëse serbe. Dy linjat e para do të përshkojnë gjithsej rreth 42 km. Linja e parë e metrosë në Beograd do të jetë 22 km e gjatë përgjatë lumit Sava, duke kaluar qendrën e qytetit të Beogradit, duke lidhur zonën Makisko Polje në pjesën jugore të qytetit, me lagjen urbane të Mirijevos në veri-lindje.

Linja e dytë do të ketë një gjatësi prej 22 km dhe do të lidhë stacionin hekurudhor Zemun që kalon në komunën urbane të Beogradit të Ri.

Postime të ngjashme

Nuk është Covid-i dhe as një asteroid, ekspertja ngre shqetësimin: Njerëzimi po kërcënohet nga…!

T E

Partnerët e SHBA kanë frikë nga ngecja me mbetjet e IS-it në Siri

S.B.

Izrael: Gjysma e popullatës ka marrë së paku dozën e parë të vaksinës

S.B.

Blair: Bashkëpunimi rreth Covid-19 mund të ketë “shkurtuar” krizën

S.B.

Kurz kërkon nga BE-ja “pasaportë të gjelbër” për të vaksinuarit ndaj Covid

S.B.

Michel: Një BE më e fortë do të thotë një NATO më e fortë

S.B.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...