Bisht viçi nën saç: Një meny e vjetër që nuk harrohet lehtë

nga D V

Mund të përgatisni edhe ju një pjatë të vjetër si në restorant, ju duhet vetëm pak më shumë kohë dhe vullnet

Bishti i viçit është plot me mish të shijshëm që përthithet nga xhelatina e kockave, në mënyrë që të merrni një pjatë xhelatinoze që ngjitet në qiellzë.

Përbërësit:

▪ bisht viçi i prerë në disa pjesë
▪ domate
▪ 3 thelpinj hudhër
▪ verë e kuqe
▪ ujë
▪ pak miell
▪ pak kripë
▪ yndyrë
▪ patate, qepë dhe karota

Përgatitja:

Lajmë bishtat e viçit, i thajmë, i hedhim kripë dhe i rrotullojmë në miell. Më pas i skuqim në yndyrë.

E lyejmë mirë tavën, radhisim qepë të grira trashë, vendosim sipër copat e bishtave të viçit dhe në fund karotat dhe patatet sipër tyre.

I hidhni sipër thelpinjtë e grirë të hudhrave dhe në fund domatet.

Hidhni verë dhe ujë mbi gjithçka dhe vendoseni nën saç për t’u pjekur.

Ju bëftë mirë.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More