Agjencia Zhurnal.mk
Kuzhina

Biskotat e thjeshta pa miell – Të lehta dhe të shpejta, por plot me shije!

Shije krejtësisht e veçantë me shumë pak përbërës.

Biskotat jemi mësuar t’i përgatisni me miell, gjalpë dhe vezë, por AgroWeb.org ju tregon një mënyrë shumë të thjeshtë për përgatitjen e tyre.

Receta e sotme nuk ka nevojë as për miell e as për gjalpë.

Gjithçka që do t’ju duhet është sheqeri, të bardha veze dhe kakao dhe do të krijoni disa ëmbëlsira me shije dhe aromë delikate.

Ndiqni me kujdes hapat e përgatitjes të shpjeguara në recetë dhe provojini që sot këto biskota speciale pa miell.

Përbërësit

250g sheqer pluhur

50g kakao e hidhur

Pak kripë

2 të bardha vezësh

100g çokollatë të grirë

Përgatitja

Për të nisur këtë recetë duhet të filloni me sitjen e sheqerit pluhur dhe kakaos.

Sitja e këtyre dy përbërësve krijon mundësinë që brumi i biskotave të ketë ajër gjithashtu dhe që sheqeri me kakaon të shkrihen plotësisht.

Kalojini përbërësit në një tas të madh, ndërkohë që grini çokollatës.

Përdorni çokollatën e zezë e cila përdoret për gatim, pasi çokollatat e tjera kanë sheqer të shtuar.

Kur të keni përfunduar edhe me çokollatën është koha që të rrihni të bardhat e vezëve.

Në një tas të pastër dhe të thatë hidhni vezët dhe shtoni pak kripë.

Punojini vezët me rrahësin elektrik derisa të formoni merengen e plotë.

Shtoni dalë nga dalë përzierjen me sheqer dhe kakao.

Nëse do të përdornit sheqer kokërr punimi i të bardhave të vezëve do të ishte më i gjatë, pasi sheqeri duhet të tretet plotësisht.

Kur sheqeri mbetet i patretur kur të piqni biskotat ai do të digjet duke hidhëruar shijen e ëmbëlsirave.

Pasi të keni përzierë sheqerin dhe kakaon tek merengia shtoni aty copat e çokollatës së grirë.

Merrni një tavë dhe lyejeni shumë lehtë me pak vaj dhe mbi të shtroni një letër pjekjeje.

Me ndihmën e lugëve hidhni pak nga masa që përgatitët duke u munduar që t’i jepni pakëz formë.

Futini në furrë të ngrohur me 200 gradë dhe piqini për 12-14 minuta.

Mund t’i provoni nëse janë bërë duke i shpuar edhe me njq kunjë dhëmbësh.

Pasi t’i hiqni nga furra lërini pak të ftohen dhe mund t’i shërbeni plot shije.

Postime të ngjashme

Ramstek me gjalpë të aromatizuar

D V

Kura e 40 arrave të pabëra, receta natyrale që duhet të përdorë kushdo që vuan nga tiroidet

D V

Petulla të mbushura me djathë kaçkavall, spec të kuq edhe kremviçe

D V

Hasude e pjekur, ëmbëlsira tradicionale që u pëlqen të gjithëve

D V

Byrek me patatet e reja të verës

D V

Makarona Penne me salsiçe të freskët dhe rukola

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...