Blerim Bexheti dhe Bekim Rexhepi inspektuan sot rikonstruksionin e rrugës Bukoviq-Raoviq

Saraj/Shkup, 25 gusht – Kryetari i komunës së Sarajit Blerim Bexheti dhe Zëvendësministri i Transportit dhe Lidhjeve Bekim Rexhepi sot inspektuan rikonstruksionin e rrugës Bukoviq-Raoviq e cila është një nga 94 projektet nga TAV programi për mbështetjen e komunave.

 

Bëhet fjalë për një rrugë me gjatëësi prej gjashtë kilometrave me një vlerë investimi prej 47 milionë denarë.

Kryetari i Sarajit, Blerim Bexheti, falënderoi Qeverinë për pranimin e këtij projekti si një nga prioritetet në programin TAV.

“Ne si komunë aplikuam për këtë projekt dhe na u miratuan fonde për rindërtimin e rrugës nga fshati Bukoviq në fshatin Raoviq, e cila është e gjatë gjashtë kilometra. Vlera është 47 milionë denarë dhe do të zgjerohet në vende të caktuara dhe do të ketë parakolpë? për shkak të pozitës së vendbanimit dhe për lëvizje më të sigurt të qytetarëve në këtë zonë. Ky është një projekt shumë i rëndësishëm për komunën tonë, më vjen mirë që Qeveria e mirëkuptoi kërkesën tonë dhe me këtë ne vërtetojmë se investimet bëhen edhe në vendbanime të vogla dhe ne kujdesemi për qytetarët pavarësisht se sa njerëz jetojnë në një vend të caktuar, ” tha kryetari Bexheti.

Bekim Rexhepi, zëvendësministër i Transportit dhe Lidhjeve tha se kjo rrugë do të bëhet sipas të gjitha standardeve dhe cilësisë. Ndërtimi i infrastrukturës rrugore cilësore për Ministrinë e Transportit dhe Lidhjeve është prioritet mbi prioritetet dhe për banorët në këtë rajon do të ketë një rëndësi të madhe dhe do të ndikojë në përmirësimin e cilësisë së jetës së tyre”, tha zëvendësministri Rexhepi.

Përmes Programit TAV, janë ndarë gjithsej 94 kontrata, në një vlerë totale prej 49.7 milion euro, për zbatimin e projekteve të infrastrukturës në pothuajse të gjitha komunat në vend.

Related posts

Zaev realizoi takim me drejtorin e “Egzit” dhe me investitorët amerikan nga industria me kanabis mjekësor

D V

MASH: Prindërit përmes e-ditarit do të marrin raporte javore mbi aktivitetet e fëmijëve të tyre në shkollë

N E

Shteti nuk ka treguar seriozitet në zbatimin e Konventës së Stambollit, veçanërisht në kohë krize

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More