Maqedoni TOP LAJM

Bogoevski: MO arriti që gjitha etnitë të jenë pjesmarrës në vendimmarrjet politike

Zhurnal Ads

Shkup, 9 shtator, zhurnal.mk – Pavle Bogoevski, aktivist dhe ish-deputet, i ftuar në emisionin e mbrëmjes në “Programi 200” në Alsat, tha se traumat e së kaluarës duhet të komunikohen në mënyrë të vazhdueshme që të mund të ecim përpara.

Ai vlerëson se tensionet në marrëdhëniet ndëretnike, të cilat mbizotëruan zhvillimin e vendit tonë, duhet të kërkohen në një Marrëveshjen kornizë të vitit 2001 që u nënshkrua në mënyrë joadekuate dhe procese joadekuate që e pasuan atë.

“Në asnjë mënyrë nuk dua të zhvlerësoj ose zhvlerësoj asgjë që ka ndodhur dhe që mund të jetë viktimizim i një apo një komuniteti tjetër etnik. Por fakti është, që tani shihet përmes këtij prizmi, ai kurrë nuk kishte ndërmend të bënte një integrim real të njerëzve në këtë vend. “E vetmja gjë që ajo ka arritur të arrijë deri diku është pjesëmarrja disi e barabartë e të gjitha bashkësive etnike në proceset e vendimmarrjes politike,” tha Bogoevski.

Postime të ngjashme

“27 prilli”, dëshmuan Ibrahimi dhe Gjorçev

XH,I

Të mos kesh asnjë të drejtë në vend, qindra qytetarë pa shtetësi, Spasovski: Punohet për ndryshime ligjore

T E

Të shëruarit nga Covid 19 hezitojnë të japin plazma gjaku

T E
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...