Agjencia Zhurnal.mk

Boki 13 para Ruskoskës tregon gjithë atë që din për rastin ‘Haraç’, pasojnë aktakuza të reja për funksionarë të lartë!?

Shkup, 4 janar – Bojan Jovanovski u morr në pyetje nga prokurorja Vilma Ruskovska të premten më 20 dhjetor, për të shtuar deklaratën e tij para Prokurorisë Publike në lidhje me çështjen ‘Reket’. Marrja në pyetje zgjati pothuajse gjithë ditën, nga ora 10 e mëngjesit ai u paraqit në prokurori për të qëndruar deri në orën 22 të mbrëmjes ku më pas edhe është kthyer në burgun e Shuto Orizares ndërkohë që të hënën më 23 dhjetor ai vazhdoi të jep dëshminë e tij për 3 orë rresht, shkruan Vecer transmeton Zhurnal.mk

Boki 13, duhej t’i tregonte prokurores Vilma Ruskoska gjithë atë që din për rastin, pasi në fillim të gjykimit të ndihmësit e tij të nivelit të lartë synojnë të sakrifikojnë dhe të fshehin veten e tyre, Boki 13 u hap deri në fund dhe rrëfeu atë që kishte ndodhur me paratë e mbledhura nga rasti e më shumë prej Orce Kamçevit. Bëhet fjalë për një total prej rreth 7 milion eurosh të mbledhur nga biznesmen vendor.

Sipas Bokit, paratë u janë dorëzuar kryesisht njerëzve afër kreut të LSDM-së, ish-kryeministrit Zoran Zaev. Një i afërm i ngushtë i ish kryeministrit dorëzoi para në një takim në Karposh, më saktë tek Leptokaria. Kërcënimet ndaj tij, të cilat Boki 13 i përmend në gjykim, përmenden gjithashtu në deklaratë, dhe përsëri si burimi kryesor i kërcënimeve që ai përmend.

Në mbështetje të këtyre pretendimeve, Boki 13 iu referua prokurorit në një vëllim më të madh të materialeve të regjistruara audio dhe video që konfirmojnë deklaratën e tij që tregon komunikim me Zoran Zaev, Radmila Sekerinska, Vice Zaev dhe disa zyrtarë të tjerë të lartë, përfshirë drejtorin e Policisë Financiare, Arafat Murati. Telefonat që janë konfiskuar ishin të kyçur me një kod që zbulonte një problem me zbulimin e përmbajtjes. Në këto takime me prokuroren Ruskoska, Boki 13 ra dakord të sigurojë kodet për deshifrimin e telefonave dhe shkarkimin e përmbajtjeve të tyre si provë.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...