Borrell për B.Perëndimor: Është në zemër të Evropës, kemi përgjegjësi për paqe

Shkup, 27 shtator – Kreu i diplomacisë së Bashkimit Evropian, Josep Borrell, u bëri thirrje vendeve të Ballkanit Perëndimor të punojnë së bashku me BE -në në luftën kundër dezinformatave duke rritur ndërgjegjësimin e qytetarëve dhe duke forcuar elasticitetin e demokracisë.

“Qytetarët e Ballkanit Perëndimor tashmë janë më të vetëdijshëm dhe më rezistent ndaj dezinformatave. Njohja me median ndihmon dhe ne jemi të vendosur të vazhdojmë të kontribuojmë në këtë punë në rajon”, tha Borrell, transmeton lajm.net.

Në edicionin e dytë të konferencës “BE dhe Ballkani Perëndimor – Shkrimi-leximi në media”, Borrell vuri në dukje se mediat dhe qytetarët e pavarur dhe profesionistë që kontrollojnë faktet po punojnë pa u lodhur për të luftuar dezinformatat.

Ai theksoi se BE-ja do të vazhdojë të financojë dhe promovojë edukimin dhe ngritjen e vetëdijes për këtë çështje dhe përfundoi se “investimi në fuqizimin e njerëzve të Ballkanit Perëndimor do të thotë investim në një Evropë më të fortë”.

“Ballkani Perëndimor është në zemër të Evropës dhe ne ndajmë përgjegjësinë për të ndërtuar një Evropë paqësore, të begatë dhe të bashkuar. Ne gjithashtu ndajmë përgjegjësinë për komunikimin në lidhje me këtë ”, përfundoi Borrell. 

Related posts

Eksporti është rritur për 31.5, ndërsa importi për 34 për qind

D V

Talat Xhaferi u takua me delegacionin e Parlamentit të Lituanisë

N E

Komuna e Sarajit: Të enjten vaksinim mobil në Saraj

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More