Bukë e ëmbël me kokos

nga D V

E shkëlqyeshme për mëngjes, drekë ose darkë, adhuruesit e kokosit do të jenë të kënaqur

Mund ta konsumoni edhe me lyerje sipas dëshirës.

Përbërësit:

▪ 2.5 gota miell
▪ 2 lugë çaji pluhur pjekjeje
▪ 1 filxhan sheqer pluhur
▪ 1 lugë çaji kanellë
▪ 150 g kokos
▪ 300 ml qumësht
▪ 2 vezë
▪ 1 sheqer vanilje
▪ 75 g gjalpë

shutterstock

Përgatitja:

1. Miellit të situr i shtoni pluhurin për pjekje, sheqerin pluhur, kanellën dhe kokosin dhe i përzieni mirë të gjithë përbërësit.

2. Në një enë tjetër vendosni vezët, i rrihni mirë, i shtoni qumështin dhe sheqer vaniljen, më pas i shtoni ngadalë përzierjen e thatë të bukës. Rrihni mirë me shtojcën e brumit, shkrijeni gjalpin dhe më pas shtoni në përzierje. Është e rëndësishme që përzierja të bashkohet mirë.

3. Transferoni përzierjen në një tepsi të lyer me yndyrë.

4. Piqeni për rreth një orë në 180 gradë.

Ju bëftë mirë.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More