Bullgaria i dhuron Maqedonisë 50 mijë vaksina “Pfizer”

Shkup, 17 shtator – Bullgaria i ka dhuruar Maqedonisë së Veriut vaksina “Pfizer” kundër koronavirusit. Lajmi është bërë me dije nga ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani.

“Vaksinat janë distribuuar dhe janë gati për përdorim. Një gjest i rëndësishëm i miqësisë dhe solidaritetit”, tha Osmani.

Kuvendi i Bullgarisë më 8 shtator miratoi donacionin për mbi 50 mijë vaksina për Maqedoninë e Veriut.

Ministri i Shëndetësisë së Bullgarisë, Stojço Kacarov sqaroi se doancioni është dashur tv përfundojë në qershor, por për shkak problemeve me procedurat nuk ka qenë e mundur një gjë e tillë.

Related posts

Carovska: Gjendja në shkolla është stabile, ende nuk ka nevojë për ndryshim të skenarit

D V

Në UT u mbajtën provimet pranuese në disa programe studimore

D V

Zaev-Varviciotis: Qëllim strategjik edhe i Shkupit edhe i Athinës është që Maqedonia e Veriut t’i fillojë negociatat me BE-në

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More