Byrek më i lëngshëm dhe më i butë: Truk që e përdorin furrtarët

nga D V

Çdo amvisë e di mirë se sa e rëndësishme është mbushja kur gatuan byrekë

Sekreti i një byreku të shijshëm qëndron te mbushja e tij, më poshtë po ju sjellim një recetë për mbushje që e përdorin furrtarët.

Përbërësit:

– 8 lugë miell,
– 1 maja e thatë,
– 2 gota qumësht,
– 1 filxhan vaj,
– kripë ose sheqer (në varësi të byrekut që po e gatuani).

shutterstock

Përgatitja:

Përzieni përbërësit e listuar në një enë.

Kur bëni byrekë nga kore të gatshme, të njelmëta ose të ëmbla, lyeni secilën kore me këtë mbushje dhe më pas mbushni në mënyrën e zakonshme.

Hidhni pjesën tjetër të mbushjes mbi byrek dhe lëreni të pushojë për një orë e gjysmë para se ta fusni në furrë për ta pjekur.

Ju bëftë mirë.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More