Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Bytyqi: Me mbështetje të drejtpërdrejtë financiare e kthejmë kreativitetin e ivent industries

Shkup, 11 prill – Kemi siguruar një milion euro mjete të pakthyeshme financiare për organizimin e të paktën 40 ngjarjeve, për realizimin e të cilave presim që të angazhohen më shumë se 100 kompani si organizatorë dhe nënkontraktorë dhe qiramarrës të teknikës, por edhe angazhim të kontraktuesve., artistëve, muzikantëve, në mënyrë që të mbështeten kompanitë për të vazhduar punën, theksoi zëvendëskryeministri i obliguar për çështje ekonomike, koordinim me dikasteret ekonomike dhe investimet, Fatmir Bytyqi.

Sipas tij, kriteret kryesore janë angazhimi vetëm i artistëve dhe interpretuesve vendorë, në mënyrë që të mbështesin plotësisht skenën dhe ngjarjet e vendit për një temë me interes të lartë publik.

Në këtë mënyrë, siç thotë Bytyqi për “Sloboden Peçat”, do të kontribuohet edhe ndaj krenarinë kombëtare, por bashkimin e interesit më të lartë shtetëror – dhe këtë vit është jubileu i 30 viteve të pavarësisë së vendit, si dhe 20 vjetori të nënshkrimit të marrëveshjes së Ohrit.

Siç përkujton zëvendëskryeministri, në pakon e fundit të pestë, u krijua një masë e dedikuar për mbështetjen e drejtpërdrejtë të degës ekonomike për organizimin e ngjarjeve ose e njohur si “ivent menaxhment industri”.

“Siguruam një milion euro mjete të pakthyeshme financiare për organizimin e të paktën 40 ngjarjeve, për realizimin e të cilave ne presim që të punësohen më shumë se 100 kompani si organizatorë dhe nënkontraktorë dhe qiramarrës të pajisjeve, por edhe angazhimin e interpretuesve, artistë, muzikantë, artistë, punëtorë kulturorë, fotografë, kameramanë, producentë, teknikë dhe profesione të tjera që normalisht merren me dhe rreth industrisë së ngjarjeve”, tha Bytyqi.

Qëllimi është, siç theksoi, të mbështesim kompanitë për të vazhduar punën, për t’i inkurajuar ata të pranojnë sfidën e përshtatjes ndaj ndryshimit të kushteve dhe për të përdorur kapacitetin e tyre krijues për të krijuar përmbajtje.

“Pra, nuk ka të bëjë me mbështetjen për t’u ulur nën çelësin në një pandemi, por anasjelltas – ne sigurojmë një buxhet që do ta mbajë këtë degë ekonomike gjallë, aktive, për të krijuar përmbajtje, për të rrezatuar këta operatorë në ajër, program i ri dhe natyrisht ajo përmbajtje për të arritur te qytetarët, audiencat e ndryshme, njerëzit”, shton Bytyqi.

Ai beson se të paktën një milion euro do të inkurajojë industrinë e ngjarjeve të punojë edhe në kohë masash kufizuese. Siç shpjegoi ai, kushtet do të jenë të tilla që të detyrojnë operatorët të organizojnë ngjarje ekskluzivisht në përputhje me të gjitha protokollet aktuale të shëndetit KOVID-19, që do të thotë se ngjarjet dhe prodhimi i përmbajtjes janë të mundshme edhe gjatë pikëve, përmes lidhjeve në internet, transmetimeve video, përmes media – për shembull, artistët në një shesh lokal, dhe qytetarët, audienca në shtëpi, në internet para telefonit ose kompjuterit të tyre, para marrësve televizivë ose radio.

Paralajmëroi se së shpejti në dispozicion të ivent industries, por edhe për degë tjera ekonomike do të jenë edhe 10 milion euro shtesë kredive pa interes përmes Bankës zhvillimore, nga të cilat deri në 50 për qind do të jenë mjete të pakthyeshme.

Postime të ngjashme

ASH-AA: Përshëndesim vendimin e Pendarovskit, Ligji të kthehet në Kuvend dhe tu shërbejë qytetarëve

R Zh

Buçi: Kishim mosmarrëveshje me Qeverinë

R Zh

Zaevi: Micotakisi zhvilloi disa ide për të hequr bllokadën bullgare dhe për të ndihmuar në rrugën tonë drejt BE-së

R Zh

MPJ-ja e Bullgarisë: Jemi të hapur për dialog me Maqedoninë e Veriut, takim do të ketë kur të plotësohen kushtet e nevojshme

R Zh

Hoxha opozitës: Nëse votoni ndryshimet të hënën, paret u lëshohen duhanprodhuesive deri të premten

N E

Janë ndarë certifikatat e pjesëmarrësve në programin “Menaxher të rinj dhe lider biznesi”

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...