Agjencia Zhurnal.mk

Cakaj në Paris: Refuzimi i anëtarësimit të Kosovës në UNESCO, ishte gabim historik

Ministri në Detyrë për Europë dhe Punë të Jashtme i Shqipërisë, Gent Cakaj, ka bërë të ditur se do të kenë angazhim të vazhdueshëm për anëtarësimin e Republikës së Kosovës në UNESCO.

Cakaj në Paris në Konferencën e Përgjishme të Organizatës për Edukim, Shkencë dhe Kulturë e Kombeve të Bashkuara, para të pranishmëve ka treguar edhe për fushatën dezinformuese të Serbisë ndaj Kosovës.

”Në diskutim nënvizuam domosdoshmërinë e patjetërsueshme të anëtarësimit të Republikës së Kosovës në UNESCO! Denoncuam fushatën dezinformuese të Serbisë ndaj Kosovës dhe e bëmë të qartë edhe njëherë: Shqipëria do të vazhdojë punën e pakursyer për anëtarësimin e Republikës së Kosovës në UNESCO!”.

Ai në fjalën e tij tha se mosanëtarësimi i Kosovës në këtë organizatë, ishte gabim historik.

”Fatkeqësisht është ende një shtet në Europë që nuk është ende pjesë e kësaj organizate dhe ai shtet është Republika e Kosovës. Refuzimi i anëtarësimit të Kosovës ishte një gabim historik”.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...