Agjencia Zhurnal.mk
Arsimi dhe Shkenca Maqedoni

Carovska: Me investime të vazhdueshme ndërtohet cilësia e arsimit të lartë

Shkup, 29 mars – Zhurnal.mk – Me investimin prej 5 milionë denarë të pajisura me sallat e reja klinike të vendosura në tre katedra, me çka studentët marrin kushte të përshtatshme për zbatimin e suksesshëm të ushtrimeve klinike.

“Për herë të parë, pas shumë vitesh, Ministria e Arsimit dhe Shkencës ndan mjete, vendosëm ta bëjmë atë dhe të ndihmojmë drejtpërdrejt këtë fakultet të modernizohet. Ministria e Arsimit dhe Shkencës, së bashku me Qeverinë e RMV-së, edhe në të ardhmen në vazhdimësi por sigurisht edhe pas planit do të investojë në arsimin e lartë,” deklaroi Carovska.

Siç informuan nga MASH, dekani i Fakultetit të Stomatologjisë, Dr. Kiro Ivanovski, tha se Administrata e Universitetit, Rektori si dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës i kanë njohur nevojat e Fakultetin për prokurime të pajisjeve moderne.

“Në Fakultetin e Stomatologjisë më shumë se 20 vjet nuk është investuar në pajisjen për kryerjen e mësimit praktik për studentët e stomatologjisë. Që një stomatolog të jetë me të vërtetë i arsimuar mirë për të zbatuar shërbim dentar, nevoja për pajisje që do të kënaq nevojat e edukimit. Me pajisjen e dy sallave, mjaftojnë nevojat për implementim real të mësimit, para së gjithash nga aspekti praktik, e cila është i domosdoshme për stomatologët e ardhshëm “, deklaroi dekani Ivanovski.

Ministria e Arsimit dhe Shkencës i kushton vëmendje të veçantë avancimit të shkencës nëpërmjet sigurimit të financimit të planifikuar, programeve dhe granteve.

“Së shpejti do të ketë Ligj plotësisht të ri për kërkimin e veprimtarisë shkencore që do të sigurojë më shumë benefite të reja për punëtorët kërkimor-shkencor, i cili është i rëndësishëm për Fakultetin e Stomatologjisë, i cili njëkohësisht kryen edhe veprimtari kërkimore-shkencore”; informuan nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Postime të ngjashme

Vetoja bullgare mund të shkaktoj krizë politike në vend

R Zh

Zhurnal raporton / Aksident i rënd në Çento-Shkup

mobile

Akuza të tjera ndaj ish-kryeministrit maqedonas Nikolla Gruevski

R Zh

Izet Mexhiti: Urime dhe për shumë vite festa e Fitër Bajramit

R Zh

George Robertson: Bullgaria të tërheq veton kundër Maqedonisë së Veriut

R Zh

Zoran Zaev: Kufiri me Greqinë hapet nesër

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...