Carovska: Qeveria do ta vazhdojë procesin e ngritjes së dinjitetit të mësuesve

Shkup, 5 tetor – Kriza shëndetësore na tregoi sa sistemi arsimor është i brishtë, ndërsa sfidat që i ka sjell pandemia mund të pasqyrohen shumë negativisht në diturinë e arsimtarëve, sidomos tek më të vegjlit dhe të krijojnë zbrazëtira që vështirë se do të mund të kompensohen nëse nuk ka kuadër cilësor mësimor, i cili do të arrijë që efektet nga ato sfida, t’i anulojë me kohë dhe t’i mbrojë fëmijët tanë. Për fat të mirë, shteti ynë ka pikërisht kuadër të këtillë mësimor, thotë ministrja Milla Carovska në urimin me rastin e Ditës botërore të mësuesit 5 Tetori.

 

Duke u uruar të gjithë mësuesve shëndet të mirë dhe shumë suksese të tjera individuale dhe kolektive, Carovska deklaron se stafi ynë mësimor është i përkushtuar në punë, i përgjegjshëm dhe i gatshëm për të reaguar kur nxënësit preken nga fenomene dhe ndikime negative dhe i mbajnë ata në rrugën e duhur për të arritur mësimin dhe rezultatet e pritura, si të jeni gati për të jetuar dhe punuar në botën e re të shekullit 21.

Theksoi se ai punon në partneritet me mësuesit e ndryshimeve të mëdha për një arsimim më të mirë dhe se kohezioni i plotë në shoqëri është i nevojshëm për të mbështetur përpjekjet e tyre, për t’i inkurajuar ata dhe madje edhe më shumë për t’i motivuar ata për përmbushjen efikase dhe efektive të përditshme përgjegjësitë të cilat, siç thotë, “për vullnetin e së vërtetës, shumë shpesh nuk u përfundojnë me kryerjen e orëve në shkolla”.

Shtoi se së shpejti do të ketë ndryshime të rëndësishme të Ligjit për mësuesit dhe punonjësit profesionistë në shkollat fillore, i cili është bllokuar në Kuvend.

Personalisht dhe në emër të MASH-it dhe Qeverisë, Carovska i falënderoi punonjësit e arsimit që i edukojnë fëmijët, me mesazh që të vazhdojnë t’i motivojnë të mendojnë në mënyrë kritike, ta zhvillojnë kreativetin dhe inovativitetin e tyre.

“Ndërkohë investoni në vetvete dhe shfrytëzoni mundësitë që i kemi krijuar për ju. Na vjen mirë që ju kemi për aleatë dhe besoj se kështu do të vazhdojë të jetë. Për shkak se vetëm së bashku mund ta bëjmë arsimimin më cilësor, t’u mundësojmë fëmijëve të ardhmes çfarë meritojnë, ndërsa shtetit zhvillim në drejtim të duhur”, porositi Carovska me rastin e Ditës botërore të mësuesit.

Related posts

Aktvendim për “Organizatorët e 27 prillit”

Z H

Lajm i madh për Çairin: Këshilli i Komunës i dha dritë jeshile ndërtimit të Universitetit Nënë Tereza

D V

MPB: Janë shqiptuar 422 sanksione për vozitje të shpejtë

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More