Agjencia Zhurnal.mk

Desktop Under Menu 1

Desktop Under Menu 2

Feja nga këndvështrimi filozofik

Sead Zimeri Do ta filloj këtë shqyrtim të shkurtër të fesë duke i bërë disa sqarime rreth vetë nocioneve fe dhe filozofi, dhe duke i shtruar premisat e këtij shqyrtimi në tri pika kryesore.MARKETING 420 x 60 Së pari, filozofia dhe feja jo domosdoshmërisht qëndrojnë në raporte armiqësore me njëra Read more…

COVID-19: KUJDES ME LIRINË!

Shkruan, Daut Dauti E fituam sot lirinë, nuk ka më orë policore! Do ta shijojmë një liri pa e fitiar betejën! Pikërisht kjo duhet të na shtyjë për të menduar… Të nderuar miq e bashkëqytetarë, kujdes me këtë lloj lirie! Sepse, lirinë nuk e kemi fituar, po atë na e Read more…

Për lirinë dhe dinjitetin tonë

Nga Fatos Tarifa Shumë ligjvënës tërësisht të paditur—të paditur në mënyrë të frikshme—dhe shumë të tjerë si këta, që s’janë më në parlament, as në qeveri, as në politikë, janë bërë pafund të pasur, ndërkohë që njerëzit e ditur dhe punëtorë të këtij vendi, ata që prodhojnë vlera dhe respektohen Read more…

Fundi i ekspertizës

Shkruan: Vesel Memedi Jetojmë në kohëra të rrezikshme. Asnjëherë më herët nuk ka ndodh që qeniet njerëzore të kenë aq shumë qasje në aq shumë informata, siç është sot, dhe sërish të jenë rezistent për të mësuar diçka. Jo vetëm që një numër i madh njerëzish të rëndomtë kanë mungesë Read more…

Kush është indiani?

Shkruan Latif MUSTAFA Nuk është tragjedi të quhesh indian më tepër se sa kush të quan indian. Të jesh indian do të thotë të jesh vendas (lat. Indigjene=vendas). Një shquarje e tillë “indijanci” nuk përbën një fyerje racore por në thelb është manifestim i një nënvetëdije kolektive kolonizuese. Është krejt Read more…

Udhëheqja në shtetin demokratik

Shkruan: Shkëlzim Gashi Unë ta besova udhëheqjen si popull, të votova që ti nesër ta zhvillosh ekonominë, të kujdesesh për rend e siguri, të jesh në shërbim të qytetarit, që t’i mbrosh të drejtat e artistit, t’i ruash monumentet kulturore e historike, t’i restaurosh e jo t’i rrënosh për përfitime Read more…

Zbarkimi rus në Ballkan

Mjetet luftarake janë hargjuar, pozicionet janë ngurtësuar dhe barikaduar. Asnjëra palë pa një konflikt përmasash të paparashikueshme nuk lëvizë tutje. Çështja shqiptare, ajo serbe , ajo maqedone janë bllokuar, përderisa çështja kroate, sidomos në Hercegovinë, ka mbetur e ngrirë por pa ndonjë intenzitet të madh, duke pasur parasyshë se edhe Read more…

error: Content is protected !!