Çfarë duhet të bëni pas ngrënies së tepërt për të reduktuar fryrjen dhe për të stimuluar tretjen?

nga D V

Secilit prej nesh i ndodh që të hamë më shumë ushqim sesa duhet dhe të ngrënit së bashku është një mënyrë e shkëlqyer për t’u socializuar. Për shkak të ngrënies së tepërt ka mundësi që më vonë të keni probleme me ndjenjën e fryrjes dhe dhimbjes.

Një gjë e rëndësishme që mund të bëni për t’u ndjerë më mirë pas një vakti të madh është të qëndroni të hidratuar. Hidratimi i duhur parandalon kapsllëkun dhe rregullon nivelet e sheqerit në gjak, shpjegoi dietologia dhe dietologia Shelley Balls për Eating Well.

“Pas një vakti të madh, mund të mos ndiheni sikur mund të pini më, por pirja e ujit mund t’ju ndihmojë të ndiheni më mirë duke ju mbajtur të hidratuar. Uji mbështet tretjen dhe nxit kalimin e ushqimit përmes sistemit tretës dhe ndihmon në largimin e natriumit të tepërt që redukton fryrjen dhe lehtëson sikletin”, pohon Shelley Balls.

Vaktet e mëdha si ato të pasura me natrium dhe sheqer mund të shkaktojnë mbajtje të ujit në trup duke rezultuar në fryrje. Pirja e mjaftueshme e ujit mund të ndihmojë në reduktimin e fryrjes së barkut dhe ta bëjë më të lehtë për trupin të nxjerrë jashtë natriumin e tepërt.

“Qëndrimi i hidratuar promovon tretjen dhe parandalon kapsllëkun. Hidratimi ndihmon në shpërbërjen e ushqimit, duke siguruar që trupi ta përpunojë vaktin në mënyrë efikase dhe pa shqetësime”, shpjegoi ajo.

Një nga arsyet pse hidratimi është i rëndësishëm është rregullimi i niveleve të sheqerit në gjak. Balls shpjegon se menaxhimi i sheqerit në gjak është thelbësor për të shmangur rëniet e papritura të energjisë që mund t’ju bëjnë të ndiheni të lodhur, veçanërisht pas vakteve të pasura me karbohidrate të thjeshta.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More