Kuriozitete

Çka duhet të dini për stresin gjatë shtatzënisë?

Zhurnal Ads

Fëmijët e grave që përjetojnë stres të rëndë gjatë shtatzënisë kanë gati 10 herë më shumë të ngjarë të zhvillojnë një çrregullim të personalitetit deri në moshën 30 vjeç, sugjeron një studim.

Edhe stresi i zgjatur i moderuar mund të ketë ndikim në zhvillimin e fëmijës dhe të vazhdojë pas lindjes së tij.

Më shumë se 3,600 gra shtatzëna në Finlandë u pyetën për nivelin e stresit të tyre, dhe fëmijët e tyre u analizuan më pas.

Psikiatrit thonë që nënat duhet të kenë qasje në mbështetjen e shëndetit mendor.

Faktorë të tjerë të rëndësishëm, të tilla si mënyra e rritjes së fëmijëve, situata financiare e familjes dhe trauma e përjetuar gjatë fëmijërisë, dihet se kontribuojnë në zhvillimin e çrregullimeve të personalitetit dhe mund të kishin luajtur një rol.

Postime të ngjashme

Brokoli, perimja ideale për stomakun

admin

Hapet muzeu i çokollatës në Zvicër

admin

E bija 6-vjeçare i vdiq nga kanceri, përlotet nëna

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...