Agjencia Zhurnal.mk
Shëndetësi

Çka është pastrimi me brushë interdentale?

Kariesi dhe ndezja e mishit të dhëmbëve zakonisht fillojnë në hapësirën ndërmjet dy dhëmbëve (hapësira interdentale), prandaj për kujdes themelor të shëndetit oral përdorimi vetëm i brushës për dhëmbë nuk është i mjaftueshëm. Ajo nuk arrin ta pastrojë këtë pjesë, që nuk guxojmë ta anashkalojmë nga rutina e përditshme e pastrimit të dhëmbëve.

Për pastrim të plotë dhe të saktë nevojiten brusha interdentale. Ideale janë ato të cilat kanë qime të buta dhe të gjata që krejtwsisht ta plotësojnë hëpësirën interdentale, dhe bërdhama e telit elastik që nuk do t’i lëndojë indet për rreth. Të tilla janë brushat interdentale Curaprox SPS Prime të cilat janë ideale për përdorim të përditshëm, për preventivë dhe për pastrim të hapësirave më të ngushta interdentale. Curaprox CPS Perio janë brusha ideale për hapësira më të mëdha interdentale, kurrora, urra dhe aparate fikse ortodontike dhe Curaprox CPS Soft implant për përkujdesje të hapësirave më të mëdha interdentale, gjatë kurrimit të parodontopatisë së avancuar dhe për pastrimin e hapësirave rreth implanteve.

CURAPROX 457 Brusha interdentale për dhëmbë (480.00 den.)

Brusha interdentale butësisht futet në çdo hapësirë veç e veç dhe tërhiqet, një herë në ditë. Gjatë përdorimit të brushës interdentale është shumë e rëndësishme të përcaktohet edhe madhësia e saktë si në mënyrë efikase do të pastrohej çdo hapësirë interdentale. Madhësinë e përcakton stomatologu në ordinancën e vetë me ndihmën e matësve special për hapësira interdentale.

Curaprox DF834 peri i dhëmbëve ëshë në formë të një shiriti me mbrojtje tefloni, i qëndrueshëm dhe kalon lehtësisht nëpër pikat kontaktuese të dhëmbëve.

Curaprox DF845 është pe dhëmbësh me pjesë të butë sfungjeri për pastrim efikas rreth implanteve, briketave dhe telave të aparateve fikse ortodontike.

CURAPROX pe dhëmbësh (310.00 den.)

Barnatorja DNA ANNI FARM dhe Ordinanca stomatologjike Dr.NINA  ju këshillojnë për më shumë buzëqeshje me dhëmbë të shëndetshëm dhe të bukur.

Për të gjitha informacionet e nevojshme vizitoni barnatoren tonë online.

www.annifarm.com.mk

Postime të ngjashme

Kura me mjaltë dhe limon për problemet me tretjen

Lea Muslija

Mbijeton foshnja që lindi në muajin e pestë, feston 1 vjetorin e lindjes

Lea Muslija

Organet pa të cilat mund të jetojmë

Dafina Vidishiqi

Si kufjet mund të dëmtojnë ngadalë dëgjimin, me kalimin e kohës!

Dafina Vidishiqi

Ndikimi i temperaturave të larta në shtypjen e gjakut

Dafina Vidishiqi

Vetitë e kivit në zbardhjen e lëkurës/ Mënyra natyrale në shtëpi

Lea Muslija

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...